Emekli ikramiyesi mecliste, maaşa zam yolda: Çalışma Bakanı SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için net oran verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TRTHaber
- Güncelleme:
Emekli ikramiyesi mecliste, maaşa zam yolda: Çalışma Bakanı SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için net oran verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TRTHaber

Emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye bugün meclise sunuluyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyenin ardından emeklilere yapılacak zam için net oran verdi. İşte Ocak ayında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından milyonlarca emekliye beklenen müjdeli haberi vermesinin ardından 5.000 TL'lik ikramiye bugün meclise sunuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin maaşına yapılacak zam oranını açıkladı.

EMEKLİYE İKRAMİYE MECLİSE GELİYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, dün yapıtığı açıklama ile emeklilere 5 bin liralık ikramiyenin Meclis Başkanlığına sunulacak ilk torba yasaya önergeyle ekleneceğini söylemişti. TRT Haber'e konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emeklileri sosyal yönden de destekleyeceklerini söyleyerek ikramiye için "Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti" dedi.

Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız." 

SSK, BAĞ-KUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN NET ZAM ORANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşında düzenleme bekleyen milyonlarca emekli için "Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz" demişti. Daha önce memur maaşına yapılacak zam oranının yüzde 50'yi bulacağını söyleyen Bakan Işıkhan, bu kez SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için net zam oranı verdi. 

Bakan Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" açıklamasını yaptı. Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde de çalışmaların başladığını belirtti. 5 yıllık dönem içerisinde çalışmanın tamamlanacağını vurguladı.

ASGARİ ÜCRET ARALIK AYINDA MASAYA YATIRILACAK

Bakan Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. Bakan Işıkhan, "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TRTHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...