Emeklilere müjdeli haber! Destici tarih vererek duyurdu: "En düşük emekli maaşı 11 bin TL olacak"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den emeklilere müjdeli haber geldi. Tarih veren Destici, "En düşük emekli maaşı 11 bin TL olacak" dedi.

En düşük emekli aylığının Nisan ayında 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından emekli maaşına kademeli refah payı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verecek bir düzenleme üzerinde çalışıldığını duyurdu. Bakan Nebati'nin ardından Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimden sonra emekli maaşlarına bir zam daha yapılacağını söyledi. Temmuz ayını işaret eden Destici, "En düşük emekli maaşı 11 bin TL olacak" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 11 BİN TL

Pendik'te bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle görüşen Destici, emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz ne istiyor. Maaşları artsın istiyor." diyen Destici, "Artırıldı ama inşallah temmuzla birlikte en düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'E DOĞAL GAZ TEPKİSİ

Destici aynı zamanda Altılı Masa'nın Karadeniz doğalgazına ilişkin açıklamalarına da tepki gösterdi. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için hamleler yaptığına belirten Destici, "Sondaj gemileriyle Doğu Akdeniz'de, Karadeniz'de gaz, petrol aradı. Karada da petrol aradı ve neticede ne oldu? Arayan bulur. Belki her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Önce 350 milyar metreküp, sonra 540 milyar metreküpe çıktı, sonra 750 milyar metreküp oldu. Peki nominal değeri ne kadar? 1 trilyon dolar. Peki bugün bizim iç, dış borcumuz ne kadar, 460 milyar dolar. Sadece devletin borcu değil, özel, kamu dahil... Bunun iki katından fazla değeri olan gaz bulundu. Bakın hanımefendi, Sayın Akşener 'Gerçekten gaz bulundu mu, acaba çıktı mı?' diyor. Tamam bu hanımların bir kuşkucu tarafı olur ama gazda da olmaz. Adamdan kuşkulan da gazdan niye kuşkulanıyorsun?"

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...