Emekliye 5.000 TL ikramiyede kritik süreç! Ödeme için geri sayım başladı, bu hafta mecliste oylanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emekliye 5.000 TL ikramiyede kritik süreç! Ödeme için geri sayım başladı, bu hafta mecliste oylanacak

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Emeklilere bu yıl ilk defa verilecek 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi bu hafta kritik süreç devam ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldükten sonra oylamanın yapılacağı ikramiye ödemeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın müjdeli haberini vermesinin ardından milyonlarca emekli 5.000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. TBMM'de bu hafta görüşülecek ikramiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından emeklilerin hesaplarına yatmaya başlayacak.

İKRAMİYE BU HAFTA MECLİSTE

AK Parti Milletvekili Mehmet Muş Başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, geçen hafta emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi görüşmüş ve ikramiyenin önergeyle eklenmesine karar vermişti.

TBMM Genel Kurulunda bu hafta emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda 23 Ekim Pazartesi ve 24 Ekim Salı günü 12. Kalkınma Planı görüşülecek. Ayrıca Komisyonda 26 Ekim Perşembe günü 2024 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak. 27 Ekim Cuma günü ise Komisyonda, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ile Sayıştay'ın bütçeleri görüşülecek.

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine ise Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başlanacak.

EMEKLİYE İKRAMİYE ERDOĞAN'IN ONAYININ ARDINDAN HESAPTA

Haftalık çalışmasına 24 Ekim Salı günü başlayacak Genel Kurulda yapılacak oylamanın ardından emeklilere 5.000 TL ikramiyeyi de içeren kanun teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Emeklilere ikramiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en geç Kasım ayının 15'ine kadar maaş hesaplarına yatacak.

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

Çalışmayan emeklilerin faydalanacağı bu müjdeden toplamda 12.5 milyon emekli bu ikramiyeden faydalanacak. Ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

SGDP kesintisi yapılan 1.8 milyon emekli de dahil edildiğinde, emekli olup çalışmamış, dul ve yetim aylığı alan kişilere de ikramiye veirlecek.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Peki merak ettiğim okadar emekli marmaris kuş adasl datcada yazllgl olan emekli var onlardaml alcak 22 Ekim 2023 16:08

Zengim emeklilerde var yazllk klşllklarlvar ama callşmuyolar onlarda acak evde beslediği kedi köpeyine mama alrlar

Sonraki Haber Yükleniyor...