En çok kiralık konut bu üç ilçede aranıyor

En çok kiralık konut bu üç ilçede aranıyor

EKONOMİ Haberleri

Enflasyonun hızlı yükselmesi, kiralık konuta talebin artması gibi etkenler, kiraları artırdı. Evini rayicinden yüksek bedelle kiralayan ev sahipleri ile kirasını ödeyemeyen kiracılar arasında davalar artarken, üniversite kayıtları başladığında hareketliliğin yoğunlaşacağı tahmini yapılıyor.

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de en fazla kiralık konut, İstanbul’un Esenler, Kocaeli’nin Çayırova, Ordu’nun Fatsa, Manisa’nın Turgutlu ve Amasya’nın Merkez ilçelerinde arandı. Verilere göre İstanbul’dan sonra en fazla kiralık konut araması Trabzon’da yapıldı, ilanlar en çok bu ilde arandı. İl bazında ev kiralama arayışında sırasıyla İstanbul, Trabzon, Aksaray, Kocaeli ve Eskişehir yer aldı. Zingat Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, satılık konuta gösterilen talebin büyüdüğünü, konut satışlarının yüzde 31 arttığını, bu sebeple kiralık konut sayısının azaldığını söyledi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...