En yetkili isim duyurdu: THY'de çalışan binlerce kişinin maaşına yapılacak zam oranı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En yetkili isim duyurdu: THY'de çalışan binlerce kişinin maaşına yapılacak zam oranı belli oldu

Ekonomi Haberleri

Asgari ücret, memur ve emekli aylıklarına yapılan zam oranlarının ardından binlerce kişinin merak ettiği zam oranı belli oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yapılacak zam oranını açıkladı.

Temmuz ayında asgari ücret, memur ve emekli aylıklarına yapılan zamların ardından binlerce çalışana sahip olan Avrupa'nın en büyük üçüncü havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın (THY) personeline yapacağı zam oranı merak ediliyordu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 83 bin kişinin merak ettiği zam oranını açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bolat, "Gönül rahatlığıyla kahvemi içiyorum. Yapabileceğimizin en iyisini yaptık" diyerek THY çalışanlarının maaşlarına temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20,77 oranında zam yapılacağını açıkladı.

ENFLASYONA YÜZDE 1 EKLENDİ

Bolat, sözleşmedeki 32'nci maddeye göre bu dönem TÜİK'in altı aylık rakamlarına yüzde 1 eklenerek zam oranının belirlendiğini belirterek "Bu kapsamda TÜİK değişim oranı yüzde 19,77 olmuştur. Bunun üzerine yüzde 1 TİS ile gelen ilave zam eklendiğinde 30.06.2023 tarihindeki ücretlere, 01.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere, yapılması gereken zam oranı yüzde 20,77 olarak belirlenmiştir" ifadesini kullandı.

İKRAMİYE VE REFAH PAYI

THY olarak 83 bin kişilik bir aile olduklarını belirten Bolat, ikramiye ve refah payının da verileceğini belirtti. Bolat şunları söyledi:

"Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak siz çalışma arkadaşlarımızın bu büyük gayret ve azmine karşılık, refah seviyenize katkıda bulunmak adına yukarıda bahsettiğimiz zam oranına ilave olarak bir miktar daha ödeme planlıyoruz. Daha net bir ifadeyle, yılın ikinci yarısında iki ilave ikramiye şeklinde refah payı vereceğiz ve bunlardan ilkini Temmuz maaşının ödeneceği 8 Ağustos’ta, ikincisini de Ekim maaşının ödeneceği 8 Kasım’da hesaplarınıza yatıracağız.

2023 yılının kalan 6 ayı için verilen %20,77 oranındaki zammın üzerine, bu iki ilave ödeme ile yapılan iyileştirmenin tüm çalışma arkadaşlarımızı memnun edeceğine inanıyoruz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...