Enflasyon rakamları öncesi İslam Memiş'ten kritik dolar ve altın tahmini

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT HABER
Enflasyon rakamları öncesi İslam Memiş'ten kritik dolar ve altın tahmini

EKONOMİ Haberleri  / TGRT HABER

Rusya-Ukrayna savaşının piyasalardaki etkisi sürerken piyasa uzmanı İslam Memiş altın ve dolar/TL kuru hakkında değerlendirmelerde bulunarak enflasyon rakamları öncesi altın ve dolar fiyatı için alım fırsatını açıkladı. Son kez uyarıyorum diyen Memiş, bankaların geniş makas aralığından işlem gerçekleştirdiğine dikkat çekerek "Öyle bir taktik vereceğim ki daha önce bunu neden yapmadık diyeceksiniz'' açıklamasında bulundu.

İslam Memiş İstanbul’da gerçekleşen 'barış müzakereleri' ardından yaşanan düşüşün kalıcı olmadığını, belirsizliğin devam ettiği manipülasyon piyasalarındaki sert düşüşün alım için bir fırsat olduğunu değerlendirirken orta ve uzun vadeli yatırımcının kademeli alım yapmasını tavsiye etti. İşte İslam Memiş'ten mart ayı enflasyon rakamları öncesi dolar ve altın yorumu. 

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN VE DOLAR UYARISI

Jeopolitik gerginlik sürerken altın ve dolar/TL kuru dalgalanmaya devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2022 yılında istikrarsız piyasaların devam edeceği konusunda yatırımcıyı uyarırken şu sözlere yer verdi:

''Rusya ve Ukrayna taraflarının pozitif yöndeki açıklamaları küresel piyasalarda pozitif havayı ve geri çekilmeleri beraberinde getirdi. Ancak dalgalanmalar devam ediyor. Örneğin açıklamaların ardından brent petrol fiyatı 103 dolar seviyesine kadar gerilerken tekrar 112 dolar seviyesine çıktığını görüyoruz. Ons altın, gram altın, gümüş gibi emtia fiyatlar hızlı bir şekilde geriliyor daha sonra tekrar sert bir şekilde yükseliyor. Özellikle 3 aydır 2022 yılında çok büyük manipülasyonlar olacak, sağlık fiyatlamalar görülecek diye hatırlatmalar yapıyorum. Yine tekrar ediyorum. 2022 yılı oldukça karışık bir yıl olacak. Hem aylık bazda hem yıllık bazda dalgalı bir seyirde gerçekleşen fiyatlamalar göreceğiz. Bir yandan merkez bankaları faiz arttırımı yapıyor diğer yandan enflasyon artıyor. Jeopolitik riskler patlak vermeye devam ederken sosyal medya operasyonları ile oluşturulan kaos ve bilgi kirliliği yatırım araçları üzerinde etkili oluyor''

''ÖYLE BİR TAKTİK VERECEĞİM Kİ...''

İslam Memiş vatandaşları geniş makas aralığından işlem yapan bankalara karşı uyardı. Fahiş fiyatlar konusundan yaptığı değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

''Son aylarda agresif piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte bankaların makas aralığında ciddi bir açık var. Yatırımcılar bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bankalardaki hesap hareketlerinde görülen günlük alım satım bankaların dikkatini çekiyor. Türkiye’de her gün milyonlarca kişi banka üzerinden milyar TL’lik alım satım yapıyor. Bunu gören bankalar 5 liralık makası 10 liraya, 10 liralık makası 20 liraya açıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de bankaların makas aralığı hakkında bilgiler verdim, fahiş fiyatlar uygulandığı, haksız kazançlar olduğunu bizzat ilettim. Henüz bir gelişme olmadı. Bu konuyu çözmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Son kez resmi olarak bu geniş makas aralığını masaya taşıyacağım. Yine sonuç alamazsak öyle bir taktik vereceğim ki 'bu zamana kadar neden bunu yapmamışız' diyeceksiniz''

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...