Erdal Bahçıvan: KKDF'nin sıfırlanması sanayimizde rekabet gücünü arttıracak

/ Kaynak: DHA
Erdal Bahçıvan: KKDF'nin sıfırlanması sanayimizde rekabet gücünü arttıracak

Ekonomi Haberleri  / DHA

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, KKDF sıfırlamasının, şirketlerin işletme sermayelerine "çok olumlu katkı" yapacağını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, hükümetin birçok ürünün vadeli ithalatında kaynak kullanımı destekleme fonunu (KKDF) sıfırlamasının, şirketlerin işletme sermayelerine "çok olumlu katkı" yapacağını ve sanayicilerin rekabet gücünü daha da artıracağını söyledi.


Bahçıvan, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vadeli ithalatta KKDF'nin sıfırlanmasına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Sanayicimizin rekabet gücünü, ciddi bir şekilde zayıflattığı için, ara hammadde ve yatırım malları ithalatında uygulanmakta olan KKDF kesintisinin, Hükümetimizin olumlu yaklaşımıyla ve uzun zamandan beri talep ettiğimiz şekilde birçok üründe sıfırlanmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:
"İstanbul Sanayi Odası olarak her türlü platformda dile getirdiğimiz ve mücadelesini verdiğimiz KKDF uygulamasının kaldırılmış olması kararı, sanayi sektörümüzün uzun zamandan beri beklediği ve somut bir adım olması açısından da çok değerli bir karardır. nbsp;
Sanayicimizin kendi imkanları ile oluşturmuş olduğu kredili ve vadeli bir satın almayı, yüzde 6 gibi bir fona tabi tutmak, maliyetlere çok olumsuz etki yaparak rekabet gücümüzü olumsuz etkilemekteydi. Sanayicimiz, buna çözüm olarak kısıtlı banka kredi kaynaklarını kullanarak peşin ödeme yapmakta, bu da hem bankacılık kesimini ve hem de sanayicimizi daha verimli alanlara kaynak oluşturmaktan mahrum bırakmaktaydı. Bu çözüm, şirketlerimizin işletme sermayesine de önümüzdeki günlerde çok olumlu bir katkı yapacaktır. Ve sanayicimizin rekabet gücünü daha da artıracaktır."


Vadeli ithalatta KKDF'yi sıfırlayan karar
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, vadeli ithalatında KKDF kesinti oranı sıfır olarak belirlenen mallar arasında; hayvansal ve bitkisel tarım ve gıda ürünler, tütün, metal cevheri, mineral yakıtlar ve yağlar, inorganik ve organik kimyasallar ve tıbbi müstahzarlar yer alıyor.


Listede ayrıca, gübre, boya ve uçucu yağlar, esans, yağlama müstahzarları, plastik, kauçuk, ham post ve deriler, ağaç ve ahşap eşya, kağıt, basılı kitap ve gazete, pamuk, alüminyum, kurşun, çinko ve bakırdan mamul eşyalar da bulunuyor.
Karar ekinde yer alan listede, nükleer reaktör, kazan, makineler, mekanik cihazlar ve aletler ile bunların aksam ve parçalarının ithalatında sıfır KKDF oranı uygulanması öngörülüyor.


Liste kapsamında, elektrikli cihazlar, demiryolu ve benzer hatlara ait taşıtlar, kurtarıcı, vinç, itfaiye gibi özel amaçlı taşıtlar, traktör ve kamyonet şasi ve parçaları, hava taşıtları ile gemi ithalatında da KKDF oranı sıfır olarak uygulanacak.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...