Erdoğan'dan öğrencilere müjde: KYK bursları arttırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan öğrencilere müjde: KYK bursları arttırıldı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

KYK burs ve kredi miktarları için yeni açıklama geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Erdoğan 2024 yılında öğrencilere ödenecek burs ve kredi miktarlarını açıkladı. KYK burslarının önümüzdeki yıl ne kadar olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası öğrenci kredi ve burslarına zam müjdesi verdi.

Zamlı burslar yeni yılda lisans öğrencileri için 2 bin lira, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira ve doktora öğrencileri için de 6 bin liradan hesaplara yatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri öğrencilerle sınırlı kalmadı. Erdoğan, deprem bölgesindeki KOBİ'lere de yeni kredi paketi müjdesi verdi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KOBİLERE YENİ KREDİ PAKETİ

"Deprem bölgesindeki KOBİ'lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz." diyen Erdoğan, Dünya Bankası'yla iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ila 750 bin lira arasında faizsiz kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Enflasyonla mücadele gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çeken Erdoğan, "Kampanyalarla mücadelemize de iş dünyamızı da dahil ediyoruz." dedi.

2024 Eylül ayı başında OVP'yi kamuoyuyla paylaşacaklarını duyuran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı geçen hafta yayınlandı. 12. Kalkınma Planı'nı meclisimizin takdirine sunduk. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra yürürlüğüne koyacağız.

12 YILLIK KALKINMA PLANI 2053 VİZYONUNA IŞIK TUTUYOR

Planın en önemli özelliği, 2053 vizyonumuza ışık tutmasıdır. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken, biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Türkiye ekonomisi için 2053 hedefimiz 7,7 trilyon dolar milli gelir düzeyine ulaşmaktır. Türkiye bu kapasiteye fazlasıyla sahip.

En kritik husus günlük sorunlarda boğulmamaktır. Meydanlarda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz.

Bilgisayar, telefon ve internet sözümüzü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizi kendisini en donanımlı yetiştirmek için hiçbir masraftan kaçmıyoruz. Tek bir öğrencimizi açıkta bırakmamak için yurtlarımızın kapasitesini artırdık.

Gençlik ve Spor bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılı kredi burs ücretlerini 1250 liradan 200 TL'ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkarıyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...