Evlilik kredisinde 'asgari ücret' şartı! Gelir ve sicil kriteri gündemde

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Evlilik kredisinde 'asgari ücret' şartı! Gelir ve sicil kriteri gündemde

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Hükûmetin yaptığı çalışmaya göre bu sene sonundan önce verilmeye başlaması hedeflenen evlilik kredisi 2 yılı geri ödemesiz, sıfır faizli ve 4 yıl vadeli olacak. Kredi verilecek kişinin gelirinin asgari ücreti aşmaması ve ilk evliliğini yapacak olması gerekiyor. İşte kriterler ve detaylar...

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek gençlere yönelik faizsiz evlilik kredisi uygulamasının yeni yıldan önce hayata geçeceğini söyledi. Göktaş, “Tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bütün kriterleri oluşturduk. Top Meclis’te” dedi.

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası için bütün altyapı hazırlıklarının yapıldığını belirterek, “Yönetmelik çıkaracağız. 18-27 yaş ve gelir kriteri var ama bunların hepsi Meclis’te görüşülecek. Belli suçlara bulaşmama kaydı aranacak. Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğitimlerine katılma şartı sunulacak. 2 yılı geri ödemesiz sıfır faizli 4 yıl vadeli olacak. Deprem bölgesinde yaşama şartı aranacak. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek sunmak, onlara moral motivasyon olmak. Uygulamayı bir an önce de 81 ilde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

'ASGARİ ÜCRET' VE 'İLK EVLİLİK' ŞARTI

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, gençlere evlilik kredisi verilmesinin şartları arasında, gelirin asgari ücreti aşmaması şartı da bulunacak. Ayrıca, çiftelerin resmi nikâhının bulunması ve ilk evlilikleri olması koşulu da aranacak.

Eşlerden birisinin başvurusu yeterli sayılacak. Şehit ve gazi çocuklarına imtiyaz tanınacak. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Kredi geri ödenmediği takdirde yasal işlem yapılacak. Kurulacak Aile ve Gençlik Fonu’nun yönetimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın temsilcileri eliyle yapılacak. Aile Bakanlığı hazırlayacağı yönetmelikle usul ve esasları belirleyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...