EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti geliyor! Uzman isim canlı yayında tek şartı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

EYT'liler dahil olmak üzere tüm emeklilere emlak vergisi muafiyeti geliyor. Uzman isim canlı yayında düzenlemenin detaylarını tek tek anlattı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), dahil olmak üzere tüm emeklilere emlak vergisi muafiyeti geliyor. TGRT Haber’de Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, canlı yayında düzenlemeden fayadalanmak isteyenler için tüm detayları anlattı.

VERGİDEN MUAFİYET İÇİN TEK ŞART 

“EYT’lilerin emlak vergi muafiyetinden yararlanabilmelerinin ilk ve tek koşulu 200 metrekarden düşük tek gayrimenkullerinin olmasıdır” diyen Başaran, emlak vergisinin yılda 2 taksitle veya peşin olarak ödendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Bu sene EYT’lilerin vergilerini ödemesi gerekir. EYT’lilerin vergiden muaf olmaları bu yıl değil gelecek yıl başlayacak.

ÇALIŞAN EYT’LİLER YARARLANAMIYOR 

Başaran, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için ilgili belediyelere başvurulması gerektiğini söyleyerek “Belediyeye başvuracaksınız, tek evinizin olduğunu ispatlamalısınız. Öte yandan çalışıyorsunuz ve EYT’lisiniz emlak muafiyetinden yararlanamıyorsunuz. Herhangi bir yerden maaşınız ve ticari işleminiz olmayacak” dedi. 

YAZLIK EVLER DE MUAFİYET KAPSAMINDA MI? 

Başaran, özellikle yazlıkçılardan çok fazla soru geldiğinin altını çizerek “Kişi kendi kirada oturuyor, evi de bir başka kiracıda. Evi 200 metrekareden düşükse ve içinde kiracı varsa veya aileniz oturuyorsa yine muafsınız. Ancak yazlıkla aynı ilde olma şartı var. Yazlık biraz lüks kapsamına giriyor. Burada ince bir detay mevcut, bir açık yok” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...