Fahiş fiyat ve stokçuluğa geçit yok! Ticaret Bakanlığı’ndan 36 işletmeye 105 milyon lira ceza

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fahiş fiyat ve stokçuluğa geçit yok! Ticaret Bakanlığı’ndan 36 işletmeye 105 milyon lira ceza

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve stokçuluk yapan firmaları affetmedi. Mücadele kapsamında 36 işletmeye 105 milyon liradan fazla ceza verildi. 

Ticaret Bakanlığı tüketiciyi aldatıcı reklamlar, fahiş fiyatlar ve stokçuluğa karşı göz açtırmıyor. Ticaret Bakanlığı, yapılan son açıklama göre, fahiş fiyat ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere ceza yağdırdı.

FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN İŞLETMELER AFFEDİLMEDİ

TRT'de yer alan habere göre Bakanlık, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında 36 işletmeye 105 milyon liradan fazla ceza verildiğini açıkladı. Otomobil stokçularıyla ilgili de bilgileri paylaşan Bakanlık, 20 işletmeye ise 71 milyon 337 bin 600 lira ceza kesti. Ayrıca, 16 beton ve çimento üreticisi firmaya da 33 milyon 791 bin lira ceza verildi.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tüketiciyi aldatanlara yılın ilk 11 ayında 92.5 milyon Türk lirası ceza uyguladı. Bakanlık aynı zamanda elektronik ticarette geleneksel hale gelen “Kasım İndirimleri”ne ilişkin reklamlar başta olmak üzere indirimli satış reklamlarına ise 16 adet indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 2,7 milyon TL idari para cezası kesti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...