Faiz kararı sonrası dolar ve euroda sert düşüş! İşte piyasalarda son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Faiz kararı sonrası dolar ve euroda sert düşüş! İşte piyasalarda son durum

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde faizi yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarmasının ardından dolar ve euroda sert bir düşüş oldu. Kararın açıklanmasıyla birlikte hem euro hem de dolar 60 kuruştan fazla geriledi. İşte piyasalarda son durum...

Merkez Bankası mart ayına ilişkin faiz kararını açıkladı. Şubatta ay 8 aylık faiz artış serisini sona erdiren Merkez Bankası, bu ay ise sürpriz bir hamle ile faizi yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkardı. Merkez'in faiz kararıyla birlikte dolar ve euro sert düştü.

DOLARDA 50 KURUŞLUK DÜŞÜŞ

Karar öncesi 32,40 lira seviyelerinde bulunan dolar, kararın açıklanmasıyla birlikte 31,84 lira seviyelerine kadar geriledi. Yaklaşık 60 kuruşluk bir düşüş yaşayan kur, saat 16.50 itibarıyla 31,90 lira seviyesinden işlem görüyor.

EURO 34,88'DEN DÖNDÜ 

Dolardaki düşüşe paralel olarak euroda da benzer bir durum yaşandı. Karar öncesi 35,50 seviyesinde bulunan euro, kararla birlikte 34,77 seviyesine kadar geriledi. Kur şu sıralar 34,84 lira seviyesinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...