Fatih Karahan, canlı yayında 2 soruyu cevaplamadı: Bunun için toplanmadık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Enflasyon Raporu 2024 Bilgilendirme Toplantısı’nda konuştu. Karahan bir gazetecinin "Siz geçinebiliyor musunuz? Hafize Gaye Erkan masasında milyar dolarlık yatırım teklif mektubunun olduğunu söylemişti. Sizin de çekmeceniz de milyar dolarlar var mı?" sorularını cevaplamadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuştu. Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından ilk kez kameralar karşısına geçen Karahan, ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"SİZ GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ?"

Sözcü'den Erdoğan Süzer, Karahan'a "Siz de Amerika'dan geldiniz, Türkiye'deki şartları gördünüz; siz geçinebiliyor musunuz?
Önceki başkan kiralardan şikayet etmişti. Bir de Hafize Gaye Erkan masasında milyar dolarlık yatırım teklif mektubunun olduğunu söylemişti. Sizin de çekmeceniz de milyar dolarlar var mı?" sorusunu yöneltti.

"ENFLASYON KONUŞMAK İÇİN TOPLANDIK"

Karahan bu soruları cevaplandıramayacağını belirterek "Enflasyon konuşmak için toplandık. Bu sorularınızı cevaplamayacağım. Enflasyona yönelik, rezervlere yönelik sorularınız olursa tabii ki konuşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Fatih Karahan, canlı yayında 2 soruyu cevaplamadı: Bunun için toplanmadık

HAFİZE GAYE ERKAN NE DEMİŞTİ?

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yatırım ve yatırımcılara ilişkin bir soruyu cevaplandırırken; “Yurt dışından milyar dolarlık yatırım teklifi geldi. 22 yıldır Amerika’da olduğum için genellikle bana bu ülkeden yatırımcılar geliyor. Milyar dolarlık teklif mektubu masamda” demişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...