FED'den piyasalara ilişkin yeni açıklama: 'Ekonomik aksaklık'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FED'den piyasalara ilişkin yeni açıklama: 'Ekonomik aksaklık'

EKONOMİ Haberleri  / AA

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bir süredir resesyon endişesinin devam ettiği ABD ekonomisine ilişkin açıklamalar yaparak piyasalar hakkında konuştu. Powell, olağan dışı bir dizi ekonomik aksaklıkla uğraşmaya devam ettiklerini belirterek politika yapıcılar olarak araçlarını kullanmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Fed Başkanı Powell, "Salgın Sonrası Ekonomiye Geçiş" temasıyla düzenlenen "Fed Dinliyor" etkinliğine katıldı. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Powell, Olağan dışı bir dizi ekonomik aksaklıkla uğraşmaya devam ettiklerini söyleyerek, kararlılık vurgusu yaptı.

"ABD EKONOMİSİ YENİ NORMALİ ŞEKLLENDİREN ZORLUK VE FIRSATŞARA ODAKLANMASINA YARDIM EDİYOR"

Powell, ekonominin benzersiz bir şekilde zorlu bir dönemden geçtiğini ve politika yapıcılar olarak araçlarını kullanmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Konuşmasında para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmayan Powell, "Olağan dışı bir dizi ekonomik aksaklıkla uğraşmaya devam ediyoruz." dedi.

Powell, iş dünyası temsilcilerinin katıldığı "Fed Dinliyor" gibi etkinliklerde paylaşılan görüşlerin Amerikan ekonomisinin "yeni normali"ni şekillendiren zorluklara ve fırsatlara odaklanılmasına yardımcı olduğunu belirtti.

FED POLİTİKA FAİZİNİ 75 BAZ PUAN ARTIRMIŞTI

Tüm dünyanın merakla beklediği Amerikan merkez bankasının (Fed) faiz kararı açıklandı. 

Fed politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltti. Ülkede yüksek enflasyon nedeniyle politika faizleri art arda beşinci kez artırılmış oldu.

Analistler kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getiriyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...