Fitch Ratings'ten KKM ve dolar analizi: Türk bankaları iştahını koruyacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
- Güncelleme:
Fitch Ratings'ten KKM ve dolar analizi: Türk bankaları iştahını koruyacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten 13 Türk bankası hakkında çarpıcı analiz geldi. KKM'den çıkışlar olsa da dolar mevduatların artmayacağını vurgulayan Fitch, Türk bankalarının kârlarının toparlanacağını ve kredi verme iştahını koruyacağını belirtti.

Ekonomi yönetiminin rasyonel dönmesinin ardından Türkiye'nin kredi notunu  “negatif”ten “durağan”a çıkaran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten Türk bankalarına ilişkin dikkat çeken analiz geldi.

BANKA KÂRLARINDA TOPARLANACAK

Datawatch raporunda bankacılık sektörü aktiflerinin yüzde 83’ünü temsil eden 13 bankaya ilişkin görüşlerini paylaşan Fitch, Türk bankalarının yılın ikinci yarısında marjların yüksek kredi faizleri ve TÜFE endeksli tahvil getirileri sebebiyle hafif bir toparlanma sergileyebileceğini öngördü.

KKM YATIRIMCISI DÖVİZİ TERCİH ETMEYECEK

Son iki haftada 150 milyar dolara yakın düşüş yaşanan Kur Korumalı Mevduat sistemi için analizde bulunan Fitch'e göre KKM yatırımcısı döviz mevduatları tercih etmeyecek. Fitch, KKM’deki kademeli azalışların sürmesine bağlı olarak döviz mevduat paylarında ciddi bir yükseliş beklemiyor.

BANKALAR KREDİ İŞTAHI KORUYACAK

Türk bankalarının kredi büyümesinin 2023'ün ikinci çeyreğinde daha da yavaşladığını belirten Fitch, düzenleyici tedbirler göz önüne alındığında büyümenin 2023'ün ikinci yarısında zayıf kalmasını beklediklerini ifade etti. Kuruluş, ancak yetkililerin politika değişikliği kapsamında bazı tedbirleri gevşetmesiyle bankaların kredi verme iştahını koruyacağını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...