Fitch'ten ABD'ye bir not darbesi daha! İki kuruluşun daha kredi notunu düşürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fitch'ten ABD'ye bir not darbesi daha! İki kuruluşun daha kredi notunu düşürdü

Ekonomi Haberleri

ABD'nin uzun vadeli kredi notunu düşürmesiyle ses getiren Fitch Ratings, hız kesmiyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, konut kredileri pazarını desteklemeye yardımcı olan iki ABD'li kuruluşun daha kredi notunu düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin uzun vadeli kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşürmesinin ardından iki ABD'li kuruluşun daha kredi notunu düşürdü.

DEVLET DESTEKLİ İKİ KURULUŞ DAHA FİTCH'İN RADARINDA

Fitch, ABD'nin ülke kredi notunu düşürmesinden bir gün sonra devlet destekli iki kuruluş olan Fannie Mae ve Freddie Mac'in kredi notunu indirdi. Fitch'ten yapılan açıklamada, iki şirketin notlarının "AAA"dan "AA+"ya çekildiği ve not indirimlerinin ABD kamu borcunun notunun düşürülmesiyle tutarlı olduğunu belirtti. İndirimin "firmalardaki temel kredi, sermaye veya likidite bozulmasından kaynaklanmadığı" ifade edildi. Öte yandan iki şirketin, ABD konut kredileri pazarını desteklemeye yardımcı olan şirketlerin arasında olması dikkat çekti.

YELLEN'DEN İTİRAZ GELDİ

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin uzun vadede "dünyanın en büyük, en dinamik ve en yenilikçi" ekonomisi olmaya devam ettiğini belirterek, Fitch Ratings'in ABD'nin kredi notunu düşürme kararının anlaşılmasının güç olduğunu söyledi. Yellen, "Fitch'in kararına kesinlikle katılmıyorum ve bunun tamamen yersiz olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

FİTCH KARARINA RAĞMEN DOLAR ATAK YAPTI

Fitch'in ABD'nin kredi notunu düşürmesine rağmen dolar endeksi dün yükselişini sürdürdü. Fed kararının ardından 100 puanın altına sarkan dolar endeksi çarşamba günü 102'nin üzerine çıkarak değer kazandı. Bugün ise 102 puanın üstünde seyrini sürdürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...