Gram altın '1500 TL'den sert düştü! Yeni rota çizildi, kuyumcu esnafı rekor tahminde bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları Fed kararı sonrasında sert düştü. Gram altın 1500 TL'den giderek uzaklaştı. Altın yatırımcısı düşüş trendinin sürüp sürmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili olarak kuyumcu esnafından dikkat çeken yorum geldi. Yükseliş trendinin süreceğini dile getirerek gram altında rekor tahminde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği politika faizi kararını açıkladı. 15 ay sonra gelen kararın ardından altın fiyatları sert düştü. Yaşanan düşünün ardından kuyumcu esnafından dikkat çeken tahmin geldi. Kuyumcu esnafı yükseliş trendinin süreceğini dile getirerek gram altında rekor tahminde bulundu.

ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞTÜ

Fed kararına ons altın sert tepki verdi. Dün, 1960 dolara kadar tırmanan Ons altın karar sonrasında 1942 dolara kadar indi. Yeni güne düşüşle başlayan Ons altın saat 10.00 itibarıyla 1930 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ons altında yaşanan düşüşle birlikte gram altında da düşüş yaşandı. 

GRAM ALTIN REKOR SERİSİNE ARA VERDİ

1500 TL seviyesini görerek tarihi rekor kıran gram altın rekor yolculuğuna ara verdi. Dünkü işlemlerde 1486,28 liraya kadar yükselen gram altın, 1473,01 liraya kadar düştü. Gram altın 1485 lira seviyelerine tekrar çıkarak toparlansa da kapanışta yeniden 1472 TL'ye çekildi.

Haftanın yeni gününe gram altın 1470 TL'nin altında başladı. Gram altın 09:10 sularında yüzde 0,1 düşüşle 1468,96 lirada seyrediyor. 

KUYUMCU ESNAFINDAN REKOR TAHMİN

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, altında yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek rekor tahminde bulundu. Seçimlerin bittiğini, düğün sezonunun yaklaştığını ve Arap turistlerin yoğun bir şekilde Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Yazıcı, "50-100 TL yükselme veya düşme olunca vatandaş tedirgin oluyor. Yatırımcılara çağrımız, sabırla metanetle beklesinler. Çünkü altın uzun vade bekletildiğinde mutlaka en karlı yatırım aracı. Yatırımcı panik havasında olmasınlar mutlak surette beklesinler ve uzun vadede yüzde 30-50 gibi rakamlarda değer kazanacaktır." dedi.

"DOLAR MI ALTIN MI ALMALI?" SORUSUNA NET CEVAP

Gram altının yıl içinde 2 bin TL'nin üstünü göreceğini söyleyen  2 bin 100 seviyelerini göreceğini tahmin ettiklerini belirten Yazıcı, “Vatandaş bize, dolar mı alalım? altın mı? diye soruyor. Altın almak her zaman avantajlı çünkü dolar Onsx TL karşılığı altın fiyatı çıkar ama dolar tek başına hareket eder. Altın iki taraflı hareket eder. O yüzden vatandaşımıza, yatırımcıya tavsiyem mutlak suretle altın alarak kenarda bekletsinler. Bu sürecin sonucunda Ons’un değerini nasıl tahmin ediyorsunuz dersen; piyasaların vermiş olduğu tepkiyle beraber 2 bin 300 sevilerinde bekliyoruz Ons’u önümüzdeki yıllarda. Belki bu çok kısa vadede de olabilir bu. Doların da 28 TL olması halinde altının da buradaki karşılığı bin 850-2 bin 100 seviyelerinde en kısa sürede olabilecek ön görümüz var” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...