Gram altında rekordan önce son fırsat! İslam Memiş, 'ben sattım' diyerek yeniden alacağı rakamı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları bugün açıklanacak FED kararına odaklandı. FED'in kararı sonrasında piyasalarda yaşanacaklar yatırımcıların dikkatini çekiyor. Altın yorumlarıyla yatırımcıların ilgi odağı olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında yeni rekorlara işaret ederek son alım fırsatı olacağını söyledi. "Ben sattım" diyen İslam Memiş, yeniden alacağı rakamı açıkladı.

ABD Merkez Bankası (FED) bugün dolar ve altın piyasasında yönü belirleyecek politika faizi kararını açıklayacak. Karar öncesinde dolar ve altın yorumlarıyla yatırımcıların ilgi odağı olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin geldi. Memiş, tarihi seviyelerdeki gram altında yeni rekorlar öncesi son alım fırsatını açıkladı.

FED ALTIN FİYATINA OPERASYON ÇEKECEK

ABD'nin kripto paraların ardından altın fiyatlarına operasyon çekeceğini belirten İslam Memiş, FED'in bugün alacağı kararın ve Powelll'ın açıklamalarının oldukça önemli olduğunu söyleydi.

Altın fiyatlarında FED kararı sonrası düşüş görülebileceğini söyleyen İslam Memiş, "Ons altın 1950 dolar seviyesinde, bugün 1967 dolar seviyesine kadar yükseldi. Oradan tekrar satışlar geldi. Yine Haziran ayı içerisinde 1910 dolar seviyesinde beklemeye devam ediyorum. Ancak bu hafta çok önemli veriler var. Bu gelişmelerden sonra 1980 dolar direncini test edebilir ancak kalıcı olamaz. Yine yükselişlerde dikkat edin, ons altın tarafındaki beklentim yine negatif. Haziran ayı içerisinde operasyon yapacaklar diye bir ay önce uyarı yapmıştım. Bunu Kripto paralarda gerçekleştirdiler şimdi ons altında sıra. Çünkü sırayla yapacaklar. Sıra ons altına ve ons gümüşe gelecek. Haziran ayındaki operasyon bu şekilde bitmiş olacak." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR ÖNCESİ SON FIRSAT

Yeni ekonomi yönetiminin iş başı yapmasının ardından, dolar kurunun yükselmesinden destek alarak rekor üstüne rekor kıran gram altının düşüşe geçeceğini söyleyen İslam Memiş, "Fed'in faiz kararı, ECB'nin faiz kararı var. Bu gelişmeler dolar/TL ve ons altında etkili olacağından gram altın da geniş bant aralığında dalgalanabilir.

Gram altın tarafında geçen hafta ben çıkış yaptım. Serbest piyasalarda şu anda gram altın TL fiyatında takip edeceğim bant aralığı aşağıda 1480 TL, yukarıda ise 1.520 TL. Tekrar 1480 lira seviyesinin altına sarkmalar bekliyorum. Dolayısıyla satmış olduğum altınları yerine koyabileceğim diye düşünüyorum.

GRAM ALTINDA KRİTİK TARİH

22 Haziran Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda faiz kararına odaklandığını söyleyen İslam Memiş, Merkez Bankası'nın olası bir faiz artışında gram altın fiyatlarının 1450 TL'nin altına hatta 1400 TL'ye kadar geri çekilebileceğini söyledi. Memiş, "Elinde TL bulunduran, altın borcu olanların, 22 Haziran'ı yakından takip etmesi gerekiyor. Son bir alım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum. " dedi.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR TAHMİNİ

İslam Memiş yaşanacak düşüş sonrasında yeni rekorlara işaret etti. İslam Memiş, gram altında 1600 TL'nin yukarı yönlü kırılmasının ardından 1700-1800 TL seviyelerinin görülebileceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...