Gram altın ve dolar için tarih verdi: İslam Memiş ilk kez yeni beklentisini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Döviz ve emtia fiyatları hareketli bir hafta geçiriyor. Dolar ve gram altın rekor üstüne rekor kırarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve gram altın için ilk kez yeni beklentisini TGRT Haber'de açıkladı.

Merkez Bankası'nda beklenen değişiklik ve 22 Haziran'da yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde piyasalarda hareketlilik arttı. Dolar ve gram altın dün rekor üstüne rekor kırdı. Dolar 23 TL'yi, gram altın ise 1460 TL'yi aşarak tüm zamanların en üst seviyesine çıktı. Altının gramı Kapalı Çarşı'da ise 1500 TL'yi zorladı. Piyasalarda yaşanan karışık seyir sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarılar gelmeye devam etti. Finans Analisti İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcısına TGRT Haber ekranlarında önemli tavsiyeler verdi. 

İSLAM MEMİŞ, DOLAR KURU İÇİN YENİ TARİH VERDİ

Dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından kısa süreli bir gerileme yaşanabileceğini vurgulayan İslam Memiş, yeni yükseliş trendi için tarih verdi. Seçimin hemen ardından Dolar/TL'nin 24-25 TL bandına gelmesinin sürpriz bir gelişme olduğunu vurgulayan Memiş, “Dolar kurunun temmuz ayında yeniden yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi mümkün. Finansal piyasalarda tüm gelişmeler doları yukarı yönlü destekliyor. Temmuzdan sonraki dönemde yukarı yönlü hareketlere devam edilmesi mümkün. Sosyal medyada dolar 23 lirayı kırınca sevinen kesim var. Bazı açıklamalar iyi niyetli değil. Vatandaşlar sosyal medyada duyduklarıyla yatırımlarına kesinlikle yön vermemeli." diyerek uyardı.

EV, ARABA ALACAKLAR DİKKAT

Dolar kurunda yaşanan yükselişin elektronik başta olmak üzere birçok alana zam olarak yansıyabileceğini, emlak ve otomobil sektöründe yeni yükselişlerin olabileceğine işaret eden İslam Memiş, vatandaşların kendini koruması için bir takım önerilerde bulundu. Memiş, "Döviz ve altınla borçlanmamak gerekiyor bu dönemde. Elektronik eşya alacaklar bu eşyaya ihtiyacı olanlar bu ihtiyaçlarını döviz kurundaki normalleşmeyle beraber bir an önce çözmeli. Vatandaşlarımızın eğer nakit paraları varsa ev ya da araba alma ihtiyaçları varsa bunları mutlaka değerlendirmeli" ifadelerini kullandı.

DOLAR MI ALTIN MI DAHA ÇOK KAZANDIRDI?

Dolar ve altını getiri açısından kıyaslayan İslam Memiş, "Doların son 20 yıllık getirisi yüzde 18 ama altın gibi emtiaların getirisine baktığımızda kat kat daha fazla. Altın çift ayaklı bir enstrüman olduğu için yatırımın daha mantıklı olduğunu şahsen düşünüyorum. Bugüne kadar baktığımız süreçte altının getirisi yüzde 50" diye konuştu.

GRAM ALTIN İÇİN YENİ RAKAM

Gram altın için 1400-1500 TL tahmininin tuttuğunu söyleyen Memiş, yeni beklentisini açıkladı. Memiş, "Ons altın 1.906 dolar seviyesinde beklemeye devam ediyor. Beklentim negatif 1.910 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Yukarı yönlü ataklar önümüzdeki aylarda devam edebilir. Ama kısa vadede aşağı yönlü hareketi destekleyen açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yılbaşından bugüne yüzde 50 civarında bir getiri sağladı. 1.500 TL seviyesini kırdıktan sonra 1.800 TL'ye kadar yükselişler bekliyorum" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...