Gram altın 3 gün içinde büyük fırsat verecek! İslam Memiş "son kez" diyerek rakam verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın alacağı kritik faiz kararı öncesinde gram altın için büyük fırsatı açıkladı. 3 gün sonra gram altında son kez alım fırsatı olacağını söyleyen Memiş, rakam verdi.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen yeni sinyaller sonrasında düşüşe geçti. 1971,02 dolara kadar yükselen Ons altın 1924,93 dolara kadar geriledi. Ons altında yaşanan düşüş sonrası gram altın 1499,52 TL'den 1462,50 liraya kadar geriledi.  Merkez Bankası'nın bu hafta açıklayacağı  politika faizi öncesinde toparlanan gram altın için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN TCMB ÖNCESİ DOLAR GRAM ALTIN TAHMİNİ

Tv100'deki köşe yazısında İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında piyasalardaki beklentilerini açıkladı. 22 Haziran'ın Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ilk sınavı olacağını vurgulayan Memiş, "Dolar ve gram altında bu hafta piyasalarda hangi bant aralığını takip etmeli?" sorusuna yanıt verdi.

DOLAR KURUNDA TEMKİNLİ OLMAKTA FAYDA VAR

Dolar/TL'de bu hafta 22,80-23,80 lira aralığını takip edeceğini söyleyen İslam Memiş, TCMB’nin faiz artışı oranına göre bant aralığının değişkenlik gösterebileceğini vurguladı. Piyasaların TCMB’den faiz artımını yüzde 100 beklediğini belirten Memiş, "Ancak kaç baz puan artıracağı konusu çok belirsiz. 650-700 bp bekleyen de var, 800-850 bp da. Eğer 850 baz puan üzerinde bir faiz artırımı gelirse, düşüşler 21,80’ne kadar sürebilir. Temkinli olmakta ve faiz kararını görmekte fayda var. 23,12’den çıkış yapanlar, 22,80’den yerine koymak için fırsat bulabilir. Faiz kararı her şeyi netleştirecek. Alımlar için önemli bir gün" dedi.

GRAM ALTIN SON KEZ FIRSAT VERECEK

Ons altında yükselişlerin kalıcı olamayacağını ve tekrar düşüşlerin yaşanacağını öngördüğünü belirten İslam Memiş, gram altın için şu tahminde bulundu:

"Ons altın, bin 957 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Bin 966 dolar seviyesi direnç seviyesi. Son bir kez destek seviyelerine çekilen ons, bu yıl 2 bin dolar seviyesinin üzerine yolculuğunu başlatır. 2 bin 160-2 bin 220-2 bin 300 dolar seviyelerini hedefleyen bir yükseliş bekliyorum. 

Gram altın bin 488 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Son kez bin 400-bin 450 lira aralığını takip edeceğim. O son kez dediğim süreç perşembe günüdür. Dolar/TL kuru ile düşüşler olabilir. Bin 481’den çıkış yapan yatırımcısının, bin 400-bin 450 lira aralığından alım fırsatı bulacağını söyleyebilirim. Son kez bu fırsatı sunacağını, hedefin bin 550 devamında bin 650 lira seviyesi olabileceğini özellikle anımsatmak isterim."

Kaynak: TV100

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...