Gram altın fiyatlarında yeni rota! İslam Memiş, sancılı dönemin yol haritasını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Tv100, türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Gram altın fiyatlarında yeni rota! İslam Memiş, sancılı dönemin yol haritasını açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Tv100, türkiyegazetesi.com.tr

Merkez Bankası'nın kararıyla sert düşüşler yaşayan gram altın ve dolar için Finans Analisti İslam Memiş, yeni rotayı açıkladı. Memiş, sancılı dönemin ardından yeni rekorlara işaret etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) beklentileri aşarak sürpriz faiz kararıyla tepetaklak olan dolar ve gram altında yüzde 7'ye yakın kayıp yaşandı. Peki dolar ve gram altında düşüşler sürecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sancılı dönemin yol haritasını açıkladı.

MERKEZ'DEN ŞAHİN HAMLE

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında dün yeni Para Politikası Kurulu (PPK) üyeleriyle toplanan Merkez Bankası, piyasaların beklentilerinin aksine sürpriz bir karara imza attı. Merkez Bankası, 150 ila 250 baz puan arasında faiz artışı beklentilerini aşarak 750 baz puan faiz artışına gitti. Merkez Bankası beklentileri aşarak, politika faizini 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

ABD Merkez Bankası FED’in enflasyonu daha yüksek faiz oranlarıyla kontrol altına alacağı beklentisiyle uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekilen Ons altın, Jackson Hole'de konuşan Fed Başkanı Powell'ın verdiği faiz artışı mesajıyla yeniden atağa kalktı. 1922 dolara yükselen Ons altın son iki haftanın zirvesini test etti.

Mega faiz kararının ardından 25,2784 seviyesini test eden dolar, haftayı 26,54 TL'den, 1600 TL'nin altına sarkan gram altın ise 1629 TL seviyesinden kapattı. Gram altın yatırımcısına bu hafta yüzde 1.21 kaybettirirrken, dolar yüzde 2'den fazla zarar ettirdi. 

DOLAR VE ALTINDA YENİ YÜKSELİŞLER YOLDA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve gram altın için şunları söyledi: 

"Döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. Döviz ve altın borcu olanlar umutlandı. Piyasalarda umutlar yeniden yeşillendi. Döviz kurları ve altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngörüyorum. Çünkü dışsal riskler piyasalar tarafından fiyatlanmadı. Gram altın almak için fırsat kollayanlar, düğün yapacaklar ve borcu olanlar bugünleri fırsat olarak görmeli. Yeni rekorlar yolda! Gram altında yükselişin bittiğini söylemek için daha erken. Bugünkü alınan kararlar geçici etkiye sahiptir. Yılın son çeyreğinde bin 800 liranın üzerinde rakamlar görebiliriz."

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Tv100, türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...