Hasada katıldı, biçerdöver kullandı: Bakan Yumaklı çiftçilere yeni müjdeyi verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Konya'da buğday hasadına katıldı. Biçerdöver kullanan Bakan Yumaklı, TMO'nun 10 milyon ton hububat alacağını müjdeledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da Makarnalık Buğdayı'nın hasadına katıldı. Çiftçilerle sohbet eden ve biçerdöver kullanan Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 10 milyon ton hububat alacağını müjdeledi.

TMO BİR AYDA 5.3 MİLYON HUBUBAT ALDI

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yoğun alım kampanyası yürüttüğünü anlatan Yumaklı, "TMO'nun kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleşen en yüksek günlük alım miktarı olan 200 bin tona ulaştı. Bir günde 200 bin ton aldı. Yine 584 alım noktasıyla tarihinin en yüksek alım noktasına çıktı. Hasat başlangıcından itibaren 5,7 milyon hububat aldı. Yani 2021 yılında bu rakam neredeyse yoktu. Bu alımın 5,3 milyon tonu sadece temmuz ayında alındı. Yani bir ayda TMO 5,3 milyon ton hububat aldı." ifadelerini kullandı.

Hasada katıldı, biçerdöver kullandı: Bakan Yumaklı çiftçilere yeni müjdeyi verdi

ÇİFTÇİLERE HER GÜN 1.5 MİLYAR TL ÖDEME 

Devletin üretenin ve çiftçinin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, "İnşallah olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar almış olduğu ürünlerin bedeli de yaklaşık 46 milyar lira. Bu da yaklaşık her gün 1,5 milyar liralık bir ödemenin çiftçilerimize yapıldığı anlamına gelir." dedi.

TMO 10 MİLYON TON HUBUBAT ALACAK

Bakan Yumaklı, hasat dönemi boyunca TMO'nun alımlara devam edeceğini söyledi. Yumaklı, "Tahminimiz bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO toplam 10 milyon ton hububat alacak. Başka bir rekorda 440 bin randevuyla 10,1 milyon tonluk ürün için randevu verilmesi oldu." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...