Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 trilyon alacak için düğmeye bastı! Kuryelere sıkı vergi takibi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
- Güncelleme:
Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 trilyon alacak için düğmeye bastı! Kuryelere sıkı vergi takibi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ekonomim

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarafından geçen ay sıkı takip mesajı verilen vergi alacakları için bakanlık düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 trilyonu aşan vergi alacağı için harekete geçti. Bakanlık özellikle kayıt dışılığın tespit edildiği yemek kuryelerini mercek altına aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçakla sıkı bir şekilde mücadele edileceği mesajının vermesinin ardından bakanlık harekete geçti. Vergi gelirlerini artırmak için üç alana yoğunlaşan bakanlık, e-ticaret siteleri üzerinden yemek siparişlerinde kayıt dışı satışlar için kuryeleri sıkı takibe aldı.

1 TRİLYON VERGİ ALACAĞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapılandırma dışında kalan 1 trilyon liranın üzerindeki vergi alacağı için düğmeye bastı. Kaynakların aktardığına göre bakanlık Türkiye Bankalar Birliği’nin POS cihazı listesi ile mükelleflerin elindeki POS cihazlarının listelerini karşılaştırmaya başladı. E-ticaret siteleri üzerinden yemek satışında, özellikle küçük işletmelerin fatura düzenlemediğini tespit eden Maliye, ayrıca POS cihazları üzerinden yapılan işlemlerde de fatura düzenlenmediğini tespit etti. 

YEMEK SİPARİŞİNDE 3 MİLYARLIK KAÇAK

Edinilen bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, özellikle KOVİD salgını ile hızlı yükselişe geçen çevrimiçi yemek siparişleri başta olmak üzere, e-ticaret siteleri üzerinden yapılan satışları incelemeye aldı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece geçen yılki cirosu 20 milyar liraya yaklaşan çevrimiçi yemek sektöründe, bu hacim katlanarak artıyor. Bakanlık, e-ticaret sitelerinin komisyon faturalarını kesmesine rağmen, bu ürünleri satan birçok şirketin belge düzenlemeyerek vergi kaybına yol açtığını tespit etti. Bu yolla bulunan matrah farkının 3 milyar lirayı bulduğu kaydediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın matrah farkı tespit ettiği mükellefleri tespit ettikçe vergi yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağladığı vurgulanıyor. Sadece yemek satışları değil online platformlarda yapılan diğer satışların da incelendiği ifade ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...