Hedef kaliteli tarım: Hibeden fideye her şey çiftçi için

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hedef kaliteli tarım: Hibeden fideye her şey çiftçi için

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tarım Bakanlığı, bitkisel üretim ve örtü altı yetiştiriciliğine yönelik yeni adımlar atacak. Üretim planlamasına gidilecek. Tohum ve fide alımı ile 4 bin dekar atıl durumdaki seranın ekonomiye kazandırılması için örtü malzemesi temini desteklenecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Tarımsal üretimi artırmak için çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, yakın zamanda bitkisel üretim ve örtü altı yetiştiriciliğine yönelik bir dizi yeni adım atacak. Bu kapsamda, bitkisel ürünlerin arz-talep dengesi, tarım arazilerinin kabiliyet sınıflarına uygun kullanımı ve stratejik ürünlerin üretiminde kendine yeterliliğin sağlanması amacıyla üretim planlamasına gidilecek. Ayrıca, coğrafi bilgi sistemleri ile tarım parsellerinin sağlıklı bir şekilde izlenebilmesi için mevcut tarım bilgi sistemlerinde yazılım güncellemeleri yapılacak.

Bunların yanı sıra ürün kayıplarının ve lojistik maliyetlerin azaltılarak tüketicilerin tarım ürünlerine uygun fiyatla ulaşabilmelerini temin etmek üzere, önemli tüketim merkezi kentlerin çeperlerinde kent tarımının geliştirilmesine özel önem verilecek. Bu çerçevede, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında sebze üretiminin artırılması amacıyla 2 milyon dekar alanda tohum ve fide alımı desteklenecek. Örtü altı yetiştiriciliğine yönelik mevcut seraların modernize edilmesine ve modern seraların kurulmasına yatırım ve işletme finansman desteği sağlanacak, jeotermal sera organize tarım bölgesi sayısı artırılacak. Bu arada, 4 bin dekar atıl durumdaki seranın ekonomiye kazandırılması amacıyla örtü malzemesi temini desteklenecek. Ürün güvenilirliğini artırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına katkı sağlamak amacıyla iyi tarım uygulamaları ve organik tarım da desteklenecek. Bu kapsamda 13 bin üreticinin desteklenmesi ve toplam 550 bin ton iyi tarım uygulamaları ve organik tarım sertifikalı ürünün üretilmesi için çalışılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tarkan 4 Aralık 2023 16:02

çiftçiler her zaman değerli ancak bizim için daha değerli tarım ülkesiyiz

Salih Çınar 4 Aralık 2023 15:57

çiftçilere verilen değer önemli

Sonraki Haber Yükleniyor...