Hedef yılda 100 ton altın! Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hedef yılda 100 ton altın! Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak

Ekonomi Haberleri

Koza Altın İşletmeleri Kayseri Himmetdede altın madenini ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Gürcan, "Koza Altın İşletmeleri bizim için yerli ve milli bir güç kaynağı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği yılda 100 ton altın üretimini de başaracağız" dedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Gürcan ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan, Türkiye’nin yerli ve milli en önemli altın maden işletmelerinden Koza Altın İşletmeleri Kayseri Himmetdede altın madenini ziyaret etti.

Gürcan, Koza Altın İşletmeleri CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çelik ve çalışanlarla bir araya geldi.

KOZA ALTIN BÜYÜK GÜÇ

İşletme sahasında incelemelerde bulunan Gürcan, sektörde yaşanan son gelişmeleri ve maden işletmelerinin faaliyetleri hususunda bilgi alırken, Koza Altın İşletmelerinin Türk ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın altın madenciliği noktasında belirlediği hedef için yapılan çalışmaları büyük bir gurur ve mutlulukla izliyoruz" dedi.

Gürcan, "Koza Altın İşletmeleri bizim için yerli ve milli bir güç kaynağı. Ortaya koyduğu başarılı çalışmalar nedeniyle CEO’muz Mahmut Çelik ve bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DAHA ÖNEMLİ ATILIMLAR OLACAK"

"Son olarak Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar neticesinde, 614 bin ons altın potansiyeli yeni keşif kaynak olarak açıklanması, bizleri daha da gururlandırdı" diyen AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Gürcan, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün bunlar işletmenin hem ülkemiz hem de  Kayserimiz için ne kadar büyük bir şans olduğunu gösteriyor. Allah’ın izni ile Himmetdede tesislerinde başarı çıtası daha da yükselecek, hem ekonomiye hem de istihdama yönelik daha önemli atılımlar olacak.

Türkiye yılda 130-160 ton altın ithal ediyor. Koşullar ve sektörün ortaya çıkarttığı projelerin ileriye doğru gitmesi için çalışıyoruz. Altın madenciliği endüstrisinin, madenler sayesinde sağlanan refahı, belirlenen bu sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve insani gelişmeyi desteklemek için kullanmak gibi bir sorumluluğu söz konusudur.

HEDEF YILDA 100 TON ÜRETİM

Hepimiz, sorumlu bir şekilde yürütülen altın madencilğinin sürdürülebilir kalkınmayı desteklemede önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi Türkiye'miz yer altı kaynakları açısından dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor.

Yıllık 40 ton olan altın üretiminin 100 tona çıkarılması hedefini de inşallah yakalayacağız."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...