Engelli yaşlı aylığı hesaplarda, mutlaka kontrol edin! Bakan Göktaş duyurdu: 3.25 milyar TL'lik ödeme bugün yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Engelli yaşlı aylığı hesaplarda, mutlaka kontrol edin! Bakan Göktaş duyurdu: 3.25 milyar TL'lik ödeme bugün yapılacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetler ve destekler tüm hızıyla devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının bugün yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, “Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi. Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

Yaşlı ve engelli vatandaşların hem ihtiyaçları hem de gereken bakım ve hizmet  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle sürüyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlara her ay destek ödemeleri yapılıyor. Ekim ayı ödemesine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş bir açıklama yaptı.

Ekim ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını kaydetti. Bakan Göktaş, yaklaşık 1,45 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti. Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

3.25 TL'LİK ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARDA

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

-Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...