Hollanda'da enflasyon 59 yılın zirvesinde

Düzenleyen:
Hollanda'da enflasyon 59 yılın zirvesinde

EKONOMİ Haberleri

Pandemi ve Rusya- Ukrayna savaşının ardından tüm dünya ülkeleri enflasyon canavarıyla yüzleşiyor. Avrupa'nın güçlü ekonomilerinden Hollanda'da enflasyon son 59 yılın zirvesine ulaşarak yüzde 14,5 gerçekleşti.

Pandeminin ardından sekteye uğrayan tedarik zincirlerinin üretimi yavaşlatması ardından patlayan Rusya- Ukrayna savaşıyla birlikte arz yönlü baskılar ve emtia fiyatlarındaki aşırı artış tüm dünyayı enflasyonist bir ortama sürükledi. Türkiye'nin derinden etkilendiği enflasyondan Avrupa'nın güçlü ekonomisine sahip ülkeleri de nasibini aldı. Hollanda'da enflasyondaki son veriler son 60 yılın zirvesine oturdu.

İSTATİSTİK KURUMU AÇIKLADI

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), ülkenin eylül ayı enflasyon verilerini yayımladı.

SON 59 YILIN ZİRVESİ: YÜZDE 14,5

Buna göre, ağustosta yüzde 12 olan yıllık enflasyon, eylülde yüzde 14,5'e yükseldi. Söz konusu oran, enflasyonun izlenmeye başlandığı 1963'den bu yana görülen en yüksek enflasyon olarak kayıtlara geçti.

Özellikle enerji fiyatlarındaki artış enflasyonun yükselmesinde etkili oldu. Enerji fiyatları, eylülde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 200 artış kaydetti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...