HSBC yıl sonu dolar/TL tahminini 3 TL yükseltti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
HSBC yıl sonu dolar/TL tahminini 3 TL yükseltti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere merkezli dev banka HSBC, 2024 yıl sonu dolar/TL tahminini güncelledi. Kurda beklediklerinden daha hızlı bir yükseliş yaşandığına ve enflasyondaki artışa dikkat çeken banka, yıl sonu dolar tahminini 33 TL'den 36 TL'ye çıkardı. 

Dünyaca ünlü dev banka HSBC, Türkiye'ye ilişkin yeni bir rapor yayımladı. İngiltere merkezli banka yıl sonu dolar/TL tahminini güncelledi. 

2024 SONU DOLAR TAHMİNİ 3 TL YÜKSELDİ 

HSBC, yayımladığı raporda 2024 sonu dolar/TL tahminini 3 TL birden yükseltti. Böylece bankanın 2024 yıl sonu dolar beklentisi 33 TL'den 36 TL'ye yükseldi. 

KURDA YÜKSELİŞ BEKLENENDEN DAHA HIZLI

Bankanın analizinde değer kaybının beklenenden daha hızlı olduğunu belirtildi. Raporda yeni tahminin TCMB'nin TL'de reel değerleme beklentisine dayandığı belirtildi.

TL'NİN DEĞER KAZANMA OLASILIĞI YÜZDE 10

HSBC stratejistlerine göre, Türk lirasının değer kazanması TCMB'nin enflasyon hedeflemesi kapsamında bir ara hedef haline geldi. Türk lirasının reel olarak değer kazanma olasılığının yüzde 10 civarında olduğu varsayılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...