İki kere iptal oldu, yeniden gündemde: Benzin fiyatına gece yarısı zam geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İki kere iptal oldu, yeniden gündemde: Benzin fiyatına gece yarısı zam geliyor

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya zamla başlıyor. Geçen hafta iki kere iptal edilen zam yeniden gündeme geldi. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere artış bekleniyor.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini yaptı. Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan, yüzde 52.16 oy alırken Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.84 oy aldı. Seçim sonuçlarının ardından akaryakıt fiyatlarına zam yeniden gündeme geldi. 

BENZİNE ZAM İPTAL OLDU

Mayıs ayının başında 0.43 kuruşluk zammın ardından benzin fiyatlarına pazartesiyi salı gününe bağlayan gece yarısı 77 kuruşluk bir zam daha yapıldı. Sektör kaynakları 26 Mayıs günü yani perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı benzin fiyatına 75 kuruşluk bir zam beklentisinin olduğunu aktardı. Bu zam beklentisi pompaya yansımadı.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre benzin fiyatlarına 27 Mayıs Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 0,43 TL zam beklentisi olduğunu aktardı. Bu zam da pompaya yansımadı.

BENZİN POMPA FİYATI GECE YARISI DEĞİŞECEK

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre seçimin sonuçlanmasının ardından benzin fiyatlarına yeniden zam gündeme geldi. 30 Mayıs Salı gününden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 66 kuruşluk bir zam bekleniyor.

MOTORİN VE LPG'YE ZAM GELECEK Mİ?

Motorin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 21 TL, Ankara ve İzmir'de ise 21.30 TL'den satılması bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (29 MAYIS 2023 PAZARTESİ)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları 

Benzin fiyatı: 20,53 TL

Motorin fiyatı: 19,33 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,47

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,58  TL

Motorin fiyatı: 19,39 TL 

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,74

Ankara Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,93 TL

Motorin fiyatı: 19,74 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,67

İzmir Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,94 TL

Motorin fiyatı: 19,82 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,52

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...