İlk fındık piyasanın üstünde satıldı: Randıman yüksek, üretici memnun

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İlk fındık piyasanın üstünde satıldı: Randıman yüksek, üretici memnun

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fındık fiyatlarını açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi, bugün alımlara başladı. En çok beğenilen fındığın yetiştiği Ordu'da ilk fındık piyasanın çok üstünde satıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Ağustos’ta fındık alım fiyatlarını açıklamasının ardından TMO tarafından Ordu’da hazırlıklar tamamlanarak, yeni sezon ürün alımına bugün başlandı. Üreticiler, TMO'nun Gülyalı'da kiraladığı depoya fındıklarını numune ve inceleme için getirirken, ilk alınan fındığın fiyatı dikkat çekti. TMO, Giresun kalite fındığın kilogramını 84, levant kaliteyi 82,5 ve sivri kaliteyi 80 liradan alıyor. 55 randıman gelen ilk fındık ise 90 liradan alındı.

ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Ordu Valisi Muammer Erol, TMO’nun Ordu’da 3 noktada alım yaptığını söyledi. Alımlardaki fiyatlardan vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Vali Erol, “İnşallah bizde arkadaşlarımızın bir yıllık elinin emeği, gözünün nuru meşakkat ile ürettikleri ürünleri fındıkların paralarını inşallah hayırlı işlere harcasınlar, bereketli olsun” dedi.

SERBEST PİYASA TMO'NUN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının bugün itibarıyla hayata geçtiğini söyledi. Soydan, Serbest piyasanın şuanda TMO’nun altında seyrettiğini ancak ilerleyen günlerde fiyatların artacağını belirterek, “Serbest piyasanın TMO’nun üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Üreticilerimiz bu sene fındığına çok iyi baktılar. Verimi arttırmak için de ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.

İlk fındık piyasanın üstünde satıldı: Randıman yüksek, üretici memnun

İLK FINDIK 90 TL'YE SATILDI

TMO’ya ilk fındığını teslim eden Zeki Sezer isimli üretici, “Her yıl fındığımı TMO’ya teslim ediyorum. Bu yıl 55 randıman geldi ve fiyatı 90 liraya tekabül ediyor. Buna sebep olanlara başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum, memnunuz” diye konuştu. Ali Eyigün isimli üretici de 1,5 ton fındığını TMO’ya getirdiğini, fiyatlardan ve süreçten memnun olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...