İnternette sahte kozmetik ürün satışı patladı

İnternette sahte kozmetik ürün satışı patladı

EKONOMİ Haberleri

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından bu yılın ilk 3 ayında denetlenen 397 kozmetik üründen, 263'ünün teknik düzenlemeye aykırı, 2'sinin güvensiz olduğu tespit edilirken, ilgililere toplam 350 bin lira para cezası uygulandı. Ayrıca sahte, kaçak veya taklit olduğu belirlenen 3.296 parfüm ve deodorant güvensiz ürün kapsamına alınarak imha edildi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, tüketimin büyümesinin, güvensiz kozmetik ürünlerin artmasına neden olduğunu söyledi. Saydan “Bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahteleri internette satılabiliyor. İnternet gibi ortamlarda çok sayıda kalitesiz, sahte ürünün olması ve tüketicilerin bu ürünleri kullanıp zarar görmesi bizleri son derece endişelendiriyor. Kozmetik ürünlerin tanıtım ve satışına yönelik denetimler piyasada, üretim yerlerinde, internet, televizyon ve radyo gibi her türlü mecrada yapılmaktadır. Ülkemizde vatandaşımız kozmetik ürünlerin reklamlarından olumsuz etkilenip bunları bilinçsizce tüketebiliyor. Bu yüzden, bu tür ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından denetiminin sıkça yapılıp caydırıcı cezaların uygulanmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...