İslam Memiş'ten dolar tahmini: Mayıs ayını işaret edip, geleceği noktaya açıkladı

Düzenleyen:
İslam Memiş'ten dolar tahmini: Mayıs ayını işaret edip, geleceği noktaya açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Finans analisti İslam Memiş, önümüzdeki aylarda küresel piyasalarda yaşanabilecek gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Dolar fiyatlarında da yukarı yönlü ataklar beklendiğine dikkat çeken Memiş, Mayıs ayında doların 15-15.50 bandında harelet edebileceğini ifade etti.

Dünya ekonomi piyasası, salgın sonrası yaşanan yıkıcı etkilerin rayına oturtulmaya çalışıldığı süreçte Rusya-Ukrayna krizi ile yeniden zorlu bir aşamaya girdi. Dünya çapında yaşanan tedarik krizleri ve enflasyon, alım gücünü ciddi oranda düşürdü. Bu süreçte, emtia piyasalarında yaşanan yukarı-aşağı yönlü dengesiz gidişatın nasıl devam edeceği merak konusu oldu. Bu kapsamda Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda yaşanacak gelişmelere ilişkin kritik öngörülerde bulundu. Mayıs ayını işaret eden Memiş, "Bu yıl özellikle döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelme ihtimali çok kuvvetli. Mayıs ayında yukarı yönlü ataklar gerçekleşebilir. 15-15.50 bantlarını konuşabiliriz." ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş'ten dolar tahmini: Mayıs ayını işaret edip, geleceği noktaya açıkladıMemiş, FED'in önümüzdeki aylarda bütün dünya ekonomilerinde daha çok konuşulacağını ifade etti.

"MAYIS AYINDA KÜRESEL EKONOMİ FED'E ODAKLANACAK"

İslam Memiş, "Bu yıl özellikle döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelme ihtimali çok kuvvetli. İki ana sebebi var benim için. Birincisi; sebep enflasyon rakamları yükselmeye devam edecek. Tüm dünya piyasalarında bu şekildi. İkincisi FED faiz artırım süreci ile doların uluslararası piyasalardaki değer artışı devam edecek. Bir küresel borsalardaki sert satış dalgası Mayıs'ta başlarsa; o kırılmalar, bozulmalar başlarsa, bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ister istemez Mayıs ayında yukarı yönlü ataklar gerçekleşebilir. 15-15.50 bantlarını konuşabiliriz Mayıs ayı için. Dövizle ticaret yapanı, dövize ihtiyacı olanı ilgilendiriyor. FED önümüzdeki aylarda bütün dünya ekonomilerinde daha çok konuşulacak ve daha çok etkili olmaya başlayacak. Mayıs ayında tamamen küresel ekonomiler FED'e odaklanacak. " ifadelerini kullandı.

YÜKSELİŞİN NEDENİ DOLAR ENDEKSİ

Finans Analisti İslam Memiş, kripto paralardaki düşüşü de değerlendirdi. Düşüşün kalıcı olmayacağını belirten Memiş, asıl hedefin 50-52 bin dolar aralığı olduğunu ve dolar, emtialar ve kripto paralar arasında üçlü bir yarışın olacağını söyledi.

Kripto paralardaki ani iniş-çıkışları değerlendiren Memiş, düşüşün nedeninlerine ilişkin şunları söyledi: Doların toparlanmasıyla alakalı olan bu süreçte, dolar endeksi yükseldiği için kripto paralarda bir yandan satış diğer yandan da kar satışı görüldü. Bitcoin, 34 bin 800 dolar seviyesinden 47 bin küsür dolar seviyesine kadar bir yükseliş gördük. Burada hem kar satışı görmemiz gerekiyordu hem de dolardaki değer artışının yansıması gerekiyordu. Ve nihayetinde 43 bin 400 dolar seviyesine kadar geriledi. 

‘ÜÇLÜ YARIŞ OLACAK’

Kripto paralardaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten Memiş, “Düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Asıl hedef 50-52 bin dolar aralığı. Bu seviyeler görüldüğü zaman tabloyu tekrar okumak lazım ama yaz aylarına, biraz daha orta vadeye baktığımız zaman yaklaşık 3 aydır şu tezi paylaşıyoruz; dolar yani döviz kurları, emtialar (altın ve gümüş fiyatları) bir yandan da kripto paralar. Üçü beraber yarışacak. Çok karışık bir yıl olacak. Neyin ne olacağı kestirilemiyor şu anda. Ama görünen o ki kripto paralar da altın ve gümüş gibi emtialar beraber yarışan bir süreci devam ettirecek gibi gösteriyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...