İstanbul'da yatırımlık taşınmaz fırsatı: KDV'siz arsa satışı başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'da yatırımlık taşınmaz fırsatı: KDV'siz arsa satışı başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ilk hamlesini yapıyor. İstanbul başta olmak üzere 44 ilde KDV muafiyetli arsa satışına başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkarıldı. Aralarında İstanbul'un da bulunduğu illerde yapılacak taşınmaz satışının KDV'siz olması dikkat çekti. İşte satışa çıkarılacak arsalarla ilgili detaylar...

İSTANBUL'DA KDV'SİZ ARSA SATIŞI

İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin’in de yer aldığı illerde, farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-22-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık artırmayla satılacak. Arsalar, KDV’den muaf olarak satılacak.

YÜZDE 25'İ PEŞİN KALANI 24 AY TAKSİTLE

Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25’i peşin olacak, kalanı ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak.

TEKLİF NASIL VERİLECEK?

Açık artırıma TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara'da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye Emlak Müzayede'nin internet sitesi üzerinden teklif verilebilecek. Sitede müzayedenin gerçekleştirileceği tarih ve saatin yanı sıra hangi iller için yapılacağı bilgisi de yer alıyor.

İstanbul'da yatırımlık taşınmaz fırsatı: KDV'siz arsa satışı başlıyor

TEKLİF ÖNCESİ TEMİNAT YATIRILMASI MECBURİ

Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler katılım teminatı olarak toplantı öncesinde; Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'in Halk Bankası Halkalı Şubesi'ndeki TL hesabına katılım teminatı ödemesi gerekiyor. Teminat bedelleri 25 bin TL'den başlayıp arsanın niteliğine göre yükselebiliyor. 44 ilde satışa çıkan yerlerle ilgili detaylı bilgiye web sitesinden veya 0212 608 15 00 ve 0312 410 76 75'den ulaşılabiliniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...