İTO'dan bankalara kredi kartı çağrısı: Ticaride limit ve taksit sayısı yükselmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İTO'dan bankalara kredi kartı çağrısı: Ticaride limit ve taksit sayısı yükselmeli

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'ten bankalara kredi kartları için çağrı geldi. Avdagiç ticari kredi kartlarında limit ve taksit sayısının yükselmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç iş dünyası ve ekonomiye ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Şirketlerin yüksek maliyetli kredi kullanmada isteksiz olduğunu belirten Avdagiç, bankalara kredi kartı çağrısı yaptı.

KREDİ KARTI LİMİT VE TAKSİTLERİ YÜKSELMELİ

Ticari kredi kartı kullanımına değinen Avdagiç, firmaların ödeme zincirinde çok önemli bir araç olan bu kartların hem limitlerinin hem de taksit seçeneklerinin bireysel kredi kartlarından ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Avdagiç, birçok küçük ve orta ölçekli şirketin ödemelerini şirket kredi kartlarıyla yaptığını belirterek, kartlı ödemelerde alım-satım ve para tahsilatının tamamlanabildiğini, ilave bir tahsilat, takip veya herhangi bir süreç gerekmediğini belirtti.

Şirketlerin kredi kartı limitlerinin güncellenmesine ve uzun vadeli taksitli kredili bir sürece ihtiyaç olduğuna işaret eden Avdagiç, "Geçtiğimiz dönemlerde karşılıksız çek oranlarında yaşanan artışlarda, ticari kredi kartlarına uygulanan limit ve taksit kısıtlamalarının da etkisinin olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BORSA OYUN DEĞİL YATIRIM ALANI OLMALI

Borsa'nın, yatırımcıların kısa vadeli yüksek kazanç sağlamak istediği yer haline geldiğini söyleyen Avdagiç, uzun vadeli bir yatırım alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Avdagiç "Borsada milyonlarla ifade edilen yeni oyuncular var ama bu oyuncuların 2-2,5 milyonu yaklaşık 50 bin lirayla yatırım yapıyor. Dolayısıyla, sermaye piyasası hala bizde çok sığ." diye konuştu.

Son dönemde borsaya rağbet olduğuna işaret eden Avdagiç, bu ilginin, daha çok fonun ve daha uzun vadeli profesyonel yatırımların içinde olduğu bir yapıya dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Avdagiç, şirketlerin hızlıca sermaye piyasasına açılmaları yönündeki çalışmaların ümit verici olduğunu dile getirerek şunları ifade etti:

"Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu konuda çok etkin bir çalışma yapıyor. SPK'nin bu konudaki hassasiyeti doğru ve önemli. Burada şirketlere şöyle bir öz eleştiri yapalım. Şirketlerin de çok hızlı bir şekilde sermaye piyasasına açılacak standartlara göre kendilerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Yani SPK'ye müracaat ettikleri zaman birtakım eksikliklerden dolayı geri dönmelerine sebep olmayacak, ilk başvuruda borsaya açılmalarını sağlayacak bir yapıyı hazırlamaları gerekiyor. İş dünyasında bu konuda hızlı bir hareketlenme olduğunu görüyoruz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...