Zincir marketler "yüzyılın indirimi"ne hazırlanıyor! İTO'dan Bakan Bolat'ın çağrısına destek mesajı geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zincir marketler "yüzyılın indirimi"ne hazırlanıyor! İTO'dan Bakan Bolat'ın çağrısına destek mesajı geldi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın zincir marketlere yönelik çağrısının ardından İTO'dan destek açıklaması geldi. İTO, BİM, A101 ve Şok gibi zincir marketlerin fiyatlarda indirime gitmeye başlayacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "100. yılda büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz" çağrısının ardından BİM, A101, Şok ve Happy Center başta olmak üzere zincir marketler yüz yılın indirim kampanyasına hazırlanıyor. 

ZİNCİR MARKETLER FİYATLARI İNDİRİME GİDİYOR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun Bakan Bolat'ın indirim çağrısının ardından zincir marketler ile görüştüğünü, marketlerin fiyatlarda indirime gitmeye ve sürece katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) olan Yavuz Altun, sektör olarak halka verecekleri tüm desteği sağlamaya çalışacaklarını belirtti. Altun, "Happy Center marketleri olarak gıda ve gıda dışı ürünlerde ciddi indirimlere gittik ve bu indirimler her geçen gün devam edecek. Süreçle birlikte gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında düşürdük.

Bakanımızın da ifade ettiği gibi sürece maksimum katkı sağlamaya çalışacağız. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlerde bu indirimleri yansıtmak istiyoruz. Ancak şu kadar üründe şu kadar indirim yapacağız gibi popülist söylemlerden uzak durup gerçek indirimi halkımıza yansıtmaya çalışacağız." diye konuştu.

MARKETLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise Bakan Bolat'ın çağrısına uyduklarını söyledi. Marketler olarak ellerini taşın altına koyacaklarını söyleyen Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Hızlıca ilave neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mutlaka marketler enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacak. Orta Vadeli Program son derece önemli. Artık devletimizin veriler ile ne beklediği, yıl sonunda hangi gelişmeleri beklediği herkesin malumu.

O yüzden tüm tedarikçilerimizin, ekosistemin enflasyon ile mücadeleye destek vermesi gerekiyor. Herkesin hesap kitabını yaparken Orta Vadeli Program ile uyumlanmasını bekliyoruz. Tedarikçilerimizin el birliği ile enflasyonu hep beraber düşürmemiz için vereceğimiz gayretler, yapacağımız indirimlerle halkımızın refahına katkıda bulunmak üzere elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz."

Öte yandan Bakan Bolat'ın çağrısına dün yerel marketlerden destek gelmişti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, yerel zincirlerin, içinde bulunulan ekonomik koşullarda, vatandaşların bütçesini destekleyecek çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...