2023 defans yılı! Karton ambalaj sektörünün gözü resesyonda...

- Güncelleme:
2023 defans yılı! Karton ambalaj sektörünün gözü resesyonda...

Ekonomi Haberleri

Geçen yıl kâğıt ve kâğıt ürünleri sektörü yüzde 33 artış  kaydederek 3,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, kâğıt karton ambalaj ihracatı  ise yüzde 14,3 artarak 1,2 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

Karton ambalaj sektörü 2022’de ihracatını yüzde 38 artırarak 250 milyon dolara çıkardı. Karton Ambalaj Sanayicileri (KASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran, geçtiğimiz yıl Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimle birlikte ihracat pazarında Türk üreticilerin öne çıktığını söyledi.

“Gelen yoğun talepleri hızlıca karşıladık” diyen Duran, şu değerlendirmeyi yaptı: Ürünümüzün değeri 2022’de kilogram başına yüzde 10’luk artışla 3,72 dolar seviyelerine geldi. Karton ambalajın değerinin artması çok kıymetli tabii ki ama adımlarımızı dikkatli atacağız. Üreticilerimizin zarar görmesini asla istemeyiz. Bu yıl küresel ekonomide küçülme bekleniyor ve zorluklar çıkacak karşımıza. Geçmişte krizler geniş bir zaman aralığına yayılıyordu ancak şimdi çok kısa zaman aralıklarında gerçekleşiyor. Bu nedenle yaşanacak krizleri en az hasarla atlatmak için emin ve dikkatli adımlar atarak 2023’te tüm pazarlarımızda başarılı sonuçlar alıp istikrarı sürdürmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı dünya ticareti için zorlu geçecek bir yıl olacak. Bu sene defans yılı. Atılan her adımda dikkat edilmesi gerekiyor.

ABD AÇILIMI 500 MİLYON DOLAR GETİRECEK

 ABD’nin Çin ve Uzak Doğu ülkelerinden karton ambalaj alımını düşürmesi üzerine harekete geçtiklerini belirten Alican Duran, geliştirdikleri UR-GE projesi kapsamında 20 üretici firma ile ABD pazarına açılacaklarını, 5 yıl içerisinde de 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...