Kentsel dönüşümde 'kira desteği yerine geçici ev' formülü gündemde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kentsel dönüşümde 'kira desteği yerine geçici ev' formülü gündemde

Ekonomi Haberleri

İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu dönüştürmek için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Milyonlarca vatandaşın etkileneceği dönüşümde kira desteğinin yanında bazı formüller de gündemde. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerin ardından Türkiye'deki konutların güvenilirliği yeniden tartışma konusu oldu. Depremde yıkılan binlerce bina akıllara Marmara'da beklenen büyük depremi getirirken, İstanbul'daki konutların dönüşümüne de hız verildi. Vatandaşlara yapılacak kira desteği dışında yeni formüller de gündeme geldi. Bunlardan birisi de yüksek kiralara karşı geçici evlerin tahsis edilmesi.

REZERV ALANLARDAKİ EVDE ÜCRETSİZ KALACAKLAR

Yenişafak'taki habere göre; hükümet kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın yüksek kira fiyatları nedeniyle mağdur olmaması için yeni formüller üzerinde duruyor. Bu formüllerden biri ise geçici ev. Formüle göre, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın kira yardımı yerine rezerv alanlarda inşa edilen konutlarda ikamet etmesi planlanıyor.

Plana göre, vatandaşlar evlerinin dönüşüm süreçlerinde herhangi bir ücret ödemeden rezerv alanlardaki konutlarda kalacak. Kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlanmasının ardından ise bu konutlardaki vatandaşların evlerine dönmesi, kentsel dönüşüme başlanan yerlerdeki vatandaşların bu konutlara yerleştirilmesi hedefleniyor.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Şu an fikir aşamasında olunan uygulama için önümüzdeki günlerde belediyeler başta olmak üzere alanında ilgili uzmanlarla görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor. Yapılacak görüşmeler sonrasında formülün uygulanıp uygulanmayacağı belli olacak. Bu formülün hayata geçmesi ile hem kiralarda fahiş fiyat uygulaması sınırlandırılacak hem de vatandaşa da büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. (Kaynak: Yenişafak)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
fethi30 Temmuz 2023 10:43

NİYE KİRA YARDIMI YAPILIYOR GÖNDERİN SIĞINMACILARI BAKIN OZAMAN NASIL IUCUZLUYOR

EYLEM30 Temmuz 2023 10:42

SİZLER KİRA DESTEGİ VERDİKCE KİRALARDA İKİ VE ÜC MİSLİ YÜKSELİYOR

Sonraki Haber Yükleniyor...