Kestaneye diye çıktı, dev mantar buldu! Kilosunu 80 TL'den satışa çıkardı, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kestaneye diye çıktı, dev mantar buldu! Kilosunu 80 TL'den satışa çıkardı, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sinop'un Erfelek ilçesinde kestane sezonu açılmasıyla birlikte kestane toplamaya giden vatandaş gördüğü mantar ile şaşkına uğradı. 17 kilogramlık dev mantarı bulan vatandaş hemen kökünden kesti ve mantarı satışa çıkardı. Kilosunun 80 TL'den satıldığı dev mantar ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kışın gelmesiyle birlikte kestanelerde tezgahlarda yerini aldı. Sinop'taki vatandaş da kestane toplamak için ormana gitti ama kestane yerine mantar buldu. Erfelek ilçesi Meydan köyünde Mustafa Yeşil isimli vatandaş ormanlık alanda kestane toplarken ağaç kökündeki mantarları fark etti.

17 KŞİLOLUK DEV MANTARIN KİLO FİYATI 80 TL

Mantarları toplayan vatandaş, bunları pazarda satışa çıkardı. Tartılan mantarlardan en büyüğü 17 kilo geldi. Böyle büyük mantarları ilk defa gördüğünü söyleyen Mustafa Yeşil, “Ormanlık alanda kestane toplamaya gitmiştim, kestane ağacının yanına gittiğimde ağacın kökünde duran mantarları fark ettim. Hayatımda hiç bu kadar büyük mantar görmemiştim. Hemen mantarları ağacın kökünden kesip eve getirdim. Mantarlardan en büyüğü 17 kilo, toplam hepsi ise 35 kilo geldi. Araştırmalarıma göre ismi 'kara mantar' diye geçiyormuş” dedi.

Ormanlık alanda bulduğu mantarları pazarda satışa sunan Mustafa Yeşil, vatandaşların mantara yoğun ilgi gösterdiğini ve kilosunu 80 liradan sattığını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...