Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu, yeni sistem nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu, yeni sistem nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Ekonomi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kıdem tazminatı açıklamalarından sonra vatandaşlar arama motorlarında “Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu? Yeni kıdem tazminatı sistemi nasıl olacak?” sorularının cevaplarını aramaya başladılar. İşte o detaylar…

Kıdem tazminatı konusu ile ilgili olarak pek çok şey vatandaşların kafasında soru işareti olmuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kıdem tazminatı açıklamalarından sonra vatandaşlar arama motorlarında “Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu? Yeni kıdem tazminatı sistemi nasıl olacak?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar.

Kıdem tazminatı çalışanın, çalışmış olduğu her yıla karşılık olarak bir maaş ödeme aldığı toplu tazminattır. Yapılan bu tazminat ödemeleri ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı çok ciddi problemlerin olduğunu belirterek “Maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu, yeni sistem nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

KIDEM TAZMİNATINDA SİSTEM DEĞİŞİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kıdem tazminatı sisteminin değişmesi gerektiğini belirtti. Bu konuyu dayatmadan yapılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Burada hükümetlerimizin yaklaşımı şu. İşçi kesiminin temsilcileriyle, istişare içinde bu işi sonuçlandırmak. Yani tek yanlı bir çözüm dayatmak değil. Çözülmesi gereken bir mesele mi? Evet öyle. Ama bunu istişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşmak. Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var. Özellikle iş dünyası firmaları üzerinde. Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Dolayısıyla bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye'nin gündemde olan konuları olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre kıdem tazminatında sistem değişikliği ile ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde tekrar gündeme gelecek.

YENİ KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİ NASIL OLACAK?

OVP’ye göre kıdem tazminatı sistemi “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” (TES) adı altında yeniden kurulacak. Kurulacak kıdem tazminatı fonu benzeri bir yapı ile işverenler işten ayrılırken değil her ay çalışana tazminatına karşılık ödeme yapmış olacak. Birikimler belli şartlar dışında kullanılamayacak, çalışan iş değiştirse bile birikimini yeni işyerine taşıyabilecek. Çalışanlar ev alma, evlilik, hastalık gibi bazı sebeplerle bu birikimlerinin bir kısmını kullanabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...