KOBİ’ye faizsiz kredi: Bir yılı geri ödemesiz 10 yıl vadeli

- Güncelleme:
KOBİ’ye faizsiz kredi: Bir yılı geri ödemesiz 10 yıl vadeli

Ekonomi Haberleri

Depremin etkilediği 11 ilin  özel teşviklerin bulunduğu 6’ncı bölge kapsamına alınacağının açıklanmasından sonra, bu illerdeki küçük üretici ve esnafa verilecek desteklerin kapsamı da genişletildi.

HABER MERKEZİ ANKARA -  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in verdiği bilgiye göre, küçük üretici ve esnaf için bir yıl geri ödemesiz, 10 yılda geri ödemeli faizsiz kredi verilecek. Bu krediler küçük işletmeler için 250 bin, orta ölçekli işletmeler için 500 bin, KOBİ düzeyindeki işletmeler için bir milyon lira olacak.

Altıncı bölge teşvikleri, depremden etkilenen 11 ilin zarar gören ilçelerinde de uygulanacak. Ayrıca fabrikalarda hasar görmüş makinaların yenilenmesi veya işletmenin yeniden yapılması da teşvik programına dâhil edilecek. Kahramanmaraş özelinde, plastik ve iplik üretiminde yenilenecek makinalar ve inşaatlara destek sağlanacak. Teknik makine sanatkarları ve sanayi kooperatifinin yeni yapılan binalarının bitirilmesi sağlanacak. Bu kapsamda verilen destek kredileri yüzde yüze çıkarılacak ve kalan kısımlarının yapı işi devlet tarafından tamamlanacak. Ayrıca sanayi sitelerinde ve diğer sanayi kuruluşlarında yıkılan ve ağır hasarlı iş yerlerinin mümkünse yeniden inşasının yolu açılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...