Konutta doğalgaz tüketimi için hazırlıklar tamam! Kış ayları öncesi depolar ağzına kadar doldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sabah
- Güncelleme:
Konutta doğalgaz tüketimi için hazırlıklar tamam! Kış ayları öncesi depolar ağzına kadar doldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Sabah

Türkiye, kış ayları öncesinde konutlarda tüketimin aksamaması için hazırlıklarını tamamladı. Karadeniz'deki keşifle 1 yıl boyunca konutlara doğalgaz ücretsiz verilmeye devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, iki büyük depoda yüzde 100 doluluk sağladı. Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi ve Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi evlerdeki yıllık doğalgaz tüketimi karşılayacak.

Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz rezerviyle enerjide önemli bir adım atan ve doğalgazda yeni merkez olma yolunda ilerleyen Türkiye, kış için hazırlıklarını tamamladı. 1 yıl boyunca verilecek ücretsiz doğalgazın yanı sıra vatandaşın kış aylarında soğuktan etkilenmemesi için depolar yüzde 100 doldu.

DOĞALGAZ DEPOLARI YÜZDE 100 DOLDU

Sabah'ta yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tuz Gölü ve Silivri'de yer alan doğalgaz depolarını yüzde 100 dolu hale getirdi. Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde işletmeye alınan 12 suni mağarada 1.2 milyar metreküp gaz depolandı. Silivri depolama tesisinde kapasite 4.6 milyar metreküpe çıkarıldı.

TUZ GÖLÜ'NÜN KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

BOTAŞ'ın işlettiği Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde, ikinci etap çalışmaları kapsamında devreye alınacak yeni depolama alanlarıyla birlikte kapasite 5.4 milyar metreküpe kadar çıkacak. 

Tesis tam kapasiteye ulaştığında Türkiye'nin konutlardaki doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 50'sini karşılayabilecek.

MAĞARA 52'YE ÇIKIYOR

Mevcutta 12 mağarada depolanan gaz için ikinci etapta 40 mağara daha oluşturulacak. İkinci etabın da devreye alınması ile doğalgaz depolama kapasitesi 5.4 milyar metreküpe, geri üretim kapasitesi ise günlük 80 milyon metreküpe çıkarılacak.

KONUTLARDAKİ YILLIK TÜKETİM KARŞILANACAK

Türkiye'nin ilk gaz depolama tesisi Silivri Doğal Gaz Depolama Projesi'nde ise 4.6 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaşıldı. Avrupa'daki en büyük depolama tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, Türkiye'de kesintisiz enerji sağlamak adına kritik önem taşıyor. İki bölgedeki depolarda tam kapasiteye ulaşıldığında, evlerdeki yıllık doğalgaz tüketimi karşılanabilecek.

KONUTLARDA DOĞALGAZ 1 YIL ÜCRETSİZ

Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde ücretsiz doğalgaz müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazın 1 yıl boyunca bedava verileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda 1 Mayıs'a kadar konutlarda aylık 25 metreküpe denk gelen tüketim ücretsiz olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...