Yol haritasında anlaşma yakın! Türkiye doğalgazda yeni merkez oluyor: Elektronik platform kurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yol haritasında anlaşma yakın! Türkiye doğalgazda yeni merkez oluyor: Elektronik platform kurulacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi hakkında konuştu. Şulginov, elektronik bir platform kurulacağını söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası kapsamında, Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, enerji sektöründe Türkiye ile Rusya arasında süren çalışmalar hakkında konuştu.

Şulginov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmeler gerçekleştirdiğini işaret etti ve "Görüşmelerde enerji konusunu da ele alıyorlar. Ben de Türk yetkililerle görüşüyorum. Mevcut eğilimi koruyoruz ve görüştüğümüz çok fazla konu var." diye konuştu.

Şulginov, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin çok yönlü bir şekilde sürdüğünün altını çizdi.

Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin de konuşan Şulginov, "Elektronik bir platformun kurulmasına yönelik çalışmaları sürdürüyoruz ve bunu daha da geliştireceğiz." dedi.

TARAFLAR ANLAŞMAK ÜZERE

Putin, Ekim 2022’de yaptığı açıklamada, Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebileceklerini belirterek, "Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulabilir." açıklamasında bulunmuştu.

Yol haritasında anlaşma yakın! Türkiye doğalgazda yeni merkez oluyor: Elektronik platform kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmaların yapılması için talimat verdiğini işaret ederek,  "Trakya'nın doğal gazda bir hub (ticaret merkezi) olmasını önemsiyoruz." demişti.

AZERBAYCAN'DA KATILMAK İSTİYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinden Avrupa'ya 63 milyar metreküp Rus gazı ihraç edilebileceğini, Azerbaycan’ın da projeye katılmak istediğini duyurmuştu.

Türk ve Rus yetkililerin açıklamalarına göre, taraflar projenin yol haritası konusunda mutabakata varmak üzere.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da ana hedefin doğal gaz, elektrik ve madenlerin içinde olduğu, İstanbul Finans Merkezi doğrultusunda daha büyük bir ticaret merkezinin oluşturulması olduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...