Konutta rüzgar tersine esti! Kampanya kiracılara yaradı, fiyatlar düşmeye başladı... İşte nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Konutta rüzgar tersine esti! Kampanya kiracılara yaradı, fiyatlar düşmeye başladı... İşte nedeni

Ekonomi Haberleri

Ev sahibi olma hayali kuranlara müjde geldi. Sıfır konut sahibi olmak isteyenler için 0,69 faiz oranlı kredi kampanyası düzenleniyor. Bir benzer düzenleme ikinci el konutlar için de yolda. Satılık konutlardaki 0,69'luk kampanya ise kiracılara yaradı, İstanbul'daki kiralık evlerin fiyatları değişti. İşte detaylar...

Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan 'Yeni Evim' kampanyası ile satılık sıfır konutlarda 0,69 faiz oranlı kredi imkanı sunulacak. Bu kampanya konut sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den bir müjde daha geldi. İkinci el konutlar için de bir proje olduğunu belirten Nebati, çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bu açıklamalar kiralık konut fiyatlarını da değiştirdi.

KİRA FİYATLARINI ETKİLEDİ

Son dönemde yükselen kiralar sonrası 'Kira ödemek yerine ev alırım' düşüncesine kapılan vatandaşlar, hükümetin uygulamaya koyacağı kampanyaları beklemeye başladı. Buna bağlı olarak kiralık konutlara olan ilgi azaldı. Konutlarla ilgili peş peşe kampanyaların ardından İstanbul'un birçok bölgesinde ya kira fiyatları sabit kaldı ya da birkaç bin TL aşağıya geriledi.

Konutta rüzgar tersine esti! Kampanya kiracılara yaradı, fiyatlar düşmeye başladı... İşte nedeni

İSTANBUL'DA BİRÇOK BÖLGEDE EV FİYATLARI DÜŞTÜ

Show Haber'in haberine göre; İstanbul'da son haftalarda kiralık ev ilanı artmaya başladı, bazı evlerin ise kiraları düştü. Beşiktaş'ta 20 bin TL'den ilana koyulan evin kira fiyatı 16 bin TL'ye kadar düştü. Emlakçılar ise eskisi kadar kiralık evlere talebin olmadığını söyledi. Bahçeşehir, Kadıköy ve Ümraniye'de de durumun aynı olduğu belirtildi. Konut kampanyalarının başlamasıyla birlikte yüzde 10-15 civarında bir düşüşün olacağı aktarıldı. (Mynet)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...