Kripto para borsası, SEC davasıyla karıştı! Bitcoin sert düştü, Ethereum zor tutunuyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kripto para borsası, SEC davasıyla karıştı! Bitcoin sert düştü, Ethereum zor tutunuyor!

Ekonomi Haberleri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in, Binance ile CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açmasının ardından kripto para borsası karıştı. Bitcoin, sert düşerken, Ethereum, zor tutunmaya başladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ve kurucusu Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı. Haberin yayılmasıyla birlikte kripto para piyasasında sert düşüş gerçekleşti. Bitcoin'de günlük bazda yüzde 5’ten fazla düşüş yaşarken, altcoinlerde yüzde 10’a varan kayıplar görüldü.

BITCOIN EKSİDE

Binance’in menkul kıymet yasalarını ihlal ederek yatırımcı varlıklarını ciddi şekilde riske attığı ve bu sayede milyarca dolarlık gelir ettiği iddia edilen dava sonrasında amiral kripto para birimi Bitcoin'de sert düşüş görüldü. Bitcoin, günlük bazda yüzde 5’ten fazla düşüş yaşadı. Bitcoin saat 12.00 itibarıyla 25.700 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum ise 1.800 doların üzerinde tutunuyor. 

Kripto para borsası, SEC davasıyla karıştı! Bitcoin sert düştü, Ethereum zor tutunuyor!

SON 24 SAATTE 30 MİLYON DOLAR TASFİYE OLDU

Düşüş ile beraber vadeli işlemler üzerinde tasfiye oranları arttı. Verilerine göre kripto para piyasasında son 24 saatte 300 milyon doları aşan tasfiyeler görüldü.

SEC, 12 ALTCOİN’İ MENKUL KIYMET OLARAK TANIMLADI

SEC’in Binance’e yönelik sunduğu iddianamede özellikle 12 altcoin’den menkul kıymet olara bahsedildi. Bu kripto varlıklar arasında BNB, Solana (SOL), Polygon (MATIC) ve Cardano (ADA) gibi büyük varlıklarla birlikte Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) ve COTI de bulunuyor. SEC’in iddianamesinde Ethereum’dan menkul kıymet olarak bahsedilmemesi isse dikkat çekici bir detaydı.

BİNANCE’TEN SEC’İN AÇTIĞI DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Binance tarafından yapılan açıklamada SEC ile iyi niyetli şekilde müzakere ettiklerini ancak düzenleyici kurumun iletişimi keserek tek taraflı hareket etmeyi seçtiği belirtildi. 

Binance, kullanıcı varlıkların risk altında olduğuna dair iddiaları reddetti ve ana platform ile iştiraklerinde tüm fonların güvende olduğunu beyan etti. Diğer yandan Binance’in bir ABD borsası olmadığı hatırlatılarak SEC’in olası eylemlerinin sınırlı olacağı hatırlatıldı. Borsa tarafından yapılan açıklamada SEC davasında şirketin tüm gücüyle mücadele edeceğini ve ABD ve diğer ülkelerdeki düzenleyicilerle iş birliği yapma devam edeceklerinin altı çizildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...