Mehmet Şimşek'e itibar suikastı: Bakanlık asılsız iddiaları net bir şekilde yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek'e itibar suikastı: Bakanlık asılsız iddiaları net bir şekilde yalanladı

Ekonomi Haberleri  / Ajanslar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında yapılan itibar suikastına ilişkin bakanlıktan açıklama geldi. Bakanlık, asılsız iddiaları net bir şekilde yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek hakkında ortaya atılan iddialara açıklama yaptı. Bakanlık, "karanlık medya kaynaklarınca yayılan iddialar tamamen hayal ürünü ve uydurmadır” ifadeleriyle iddiaları yalanladı.

İDDİALAR UYDURMA VE HAYAL ÜRÜN

Kırmızı bültenle aranan şahıs tarafından ortaya atılan iddialarla Bakan Şimşek'in hedef alındığını belirten Bakanlık, iddiaların tamamen uydurma ve hayal ürünü olduğunu vurguladı. Bakan Mehmet Şimşek'in ağabeyi'nin emekli öğretmen olduğu belirtilen açıklamada, kendisinin ofisi olmadığı ve yeminli mali müşavirlik yapmadığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Kırmızı Bültenle aranan sabıkalı bir şahıs üzerinden Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’i hedef alan ve karanlık medya kaynaklarınca yayılan iddialar tamamen hayal ürünü ve uydurmadır.

Sayın Bakanımızın ağabeyi emekli öğretmen olup yeminli mali müşavirlik yaptığı iddiası gerçek dışıdır. Kendisinin özel bir ofisi yoktur.

Yıllarca özel sektörde ve Uluslararası Finans Kurumlarında çalışmış olan Sayın Bakanımız, 2007 yılında satın aldığı konutunda oturmaktadır.

Asılsız iddiaları yayanlar hakkında hukuki ve cezai haklarımız saklıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1713122065836851382 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...