Memur ve işçi memnun, emekli yeni zam istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memur ve işçi memnun, emekli yeni zam istiyor

Ekonomi Haberleri

Son dönemde Türkiye çapında memnuniyet yoklaması yapan AK Parti teşkilatı, işçi ve memurun yapılan maaş zamlarından memnun olduğunu, ancak emeklilerin seyyanen zam istediğini ortaya çıkardı. AK Parti kaynakları ise “Vatandaşımızın refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz” mesajı verdi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarını artırdı. 263 milletvekili ve 81 il teşkilatı ile sahada memnuniyet yoklaması yapan AK Parti teşkilatı en çok emeklilerin seyyanen zam talebiyle karşılaştı.

VATANDAŞ GENEL ANLAMDA MEMNUN

Memur ve asgari ücretlinin maaşlarına yapılan zam oranından genel anlamda memnun olduğu, emekliye yapılan yüzde 25’lik zam oranının ise beklentinin altında kaldığını belirten AK Parti kaynakları şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı’mız refah seviyesini artırma sözü verdi. AK Parti verdiği her sözü tutuyor. Bunun için mali disiplini bozmadan yapılabilecek en yüksek seviyede maaşlara zam yapıldı. Vatandaş zamlardan genel anlamda memnun. Emeklilerde ise biraz sitem var. Yüzde 25’lik zammı az buluyorlar ve seyyanen zam talep ediyorlar."

“REFAH SEVİYESİNİ ARTIRACAĞIZ”

“Seçimler öncesinde muhalefetin tutarsız vaatleri vatandaşta ister istemez beklenti seviyesini yukarı çıkardı” diyen AK Parti kaynakları şu ifadeleri kullandı: "Muhalif siyasetçiler sırf seçimleri kazanabilmek için biri 2 vereceğim dediyse diğeri onu 4 yaptı. 2002 öncesi siyaset anlayışı ile hareket ettiler. Çünkü küfe onların sırtında değildi.

AK Parti öncesinde seçimlerden önce yüzlerce söz verilir, seçim sonrasında ise hiçbiri tutulmazdı. Bu anlayış AK Parti ile birlikte yıkıldı. Emekli vatandaşlar, ‘Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Reis yapar. Reis bizim refahımızı artıracak, söz verdi. Yüzde 25’lik zam bize yetmiyor. Ya zam oranı artırılmalı ya da seyyanen zam yapılmalı’ diyor. Bunların hepsini dikkate alıyoruz. Vatandaşımızın refah seviyesini artırmak için çaba gösteriyoruz."

VATANDAŞ FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUKTAN ŞİKÂYETÇİ

Öte yandan, AK Parti kaynakları, fahiş fiyat artışları ve stokçuluktan dolayı vatandaştan çok sayıda şikâyet aldıklarını belirterek “İlgili bakanlıklarımız bu konuların çözümü için büyük bir çaba gösteriyor. İçinde bulunulan ekonomik sıkıntıları bahane ederek vatandaşın cebine göz dikenlerin gözünün yaşına bakmayacağız. Tüm çabamız vatandaşımızın ekonomik olarak rahat ettirmek” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...