Memura kira desteği detayları netleşti: Süreç nasıl işleyecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memura kira desteği detayları netleşti: Süreç nasıl işleyecek?

Ekonomi Haberleri

AK Parti seçim beyannamesinde bulunan düzenlemelerden bir tanesi de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteği nasıl olacak, süreç nasıl ilerleyecek? Konuya ilişkin merak edilenleri haberin detaylarında bulabilirsiniz.

Kamu çalışanına kira desteği müjdesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. AK Parti'nin seçim beyannamesinde bulunan düzenlemelerden olan kira desteği başta İstanbul olmak üzere diğer illerde de kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Konuya ilişkin Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin hayata geçirilmesi düşünülen düzenlemenin ayrıntılarını TRT Haber'de paylaştı.

Peki kamu çalışanlarına yani memura kira desteği nasıl olacak süreç nasıl işleyecek? İşte konuya dair merak edilenler...

KAMU ÇALIŞANLARINA KİRA DESTEĞİ NASIL OLACAK?

Tarkan Zengin kamu çalışanlarına kira desteği nasıl olacak konusuyla ilgili "Geçinme endeksleri dikkate alınıp şartlara bakılacak. Buna ilişkin kira yardımı konusu söz konusu olabilir. Bunun ayrıntılarını 28 Mayıs seçimlerinin ardından çok daha net bir şekilde görebilmemiz mümkün olacak. Temel amacın kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının, şartlarının düzeltilmesine ilişkin adımlar olduğu görülüyor." dedi.

Zengin geçinme endeksine göre kademelendirme olabileceğine vurgu yaparak Ankara, İstanbul, İzmir veya başka şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirildikten sonra hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...