Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Merkez Bankası'ndan tarih düzenlemesi: Dönüşüm hesaplamalarında değişikliğe gidildi

Merkez Bankası'ndan tarih düzenlemesi: Dönüşüm hesaplamalarında değişikliğe gidildi

Merkez Bankası, gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda teknik değişikliğe gitti. 30 Haziran 2023 olan tarih, 31 Ağustos 2023 olarak güncellendi.

Kaydet
a- | +A
Merkez Bankası'nın Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı teknik değişiklikleri içeren tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.
BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye'den ABD'ye ekonomi çıkarması: Erdoğan yatırımcılarla bir araya gelecek

Merkez Bankası
HABER

Merkez Bankası'nın kararı şimdiden belli oldu: 19 ekonomist mega faiz adımı için hem fikir

Daha önce yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın ve döviz mevduat ve katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarih 30 Haziran 2023'tü.
TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.