Merkez’den ihracatçıya ‘maliyet’ desteği

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Merkez’den ihracatçıya ‘maliyet’ desteği

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ihracatçının finansman maliyetini düşürecek yeni bir adım attı. İhracatçı ve KOBİ artık finansmana kolay ve yüzde 15 daha ucuz ulaşacak.

Banka, ihracatçı ve KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırırken, finansman maliyetlerinin yüzde 15 azalmasını sağladı. Bu çerçevede bankalara gönderilen talimatla, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri faiz hesaplama yönteminde değişiklik yapılacak. Buna göre reeskont kredilerinin toplam faiz maliyeti, Merkez Bankası politika faizi seviyesini aşmayacak. Banka, firma reeskont limitlerini ise KOBİ tanımında yer alan mali kriterin yüzde 50’si kadar belirleme kararı aldı. Buna göre mikro işletmeler için reeskont limiti 5 milyon TL, küçük işletmeler için 50 milyon TL, orta ölçekli işletmeler için de 250 milyon TL olarak güncelleme yapılacak. TCMB, daha önceki kararlarıyla reeskont kredisi kullandırım limitlerini kademeli olarak 300 milyon TL’den 3 milyar TL’ye yükseltmiş, temmuz ayında ise yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi mecburiyetleri kaldırarak krediye erişim şartlarını kolaylaştırmıştı.

BAŞKAN ERKAN, MARAKEŞ'E GİDİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Fas’ın Marakeş kentinde yapılacak Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla bir araya gelecek. Erkan, Marakeş’te Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak.TCMB Başkanı Erkan’ın Marakeş’te dünyanın en büyük portföy yönetim şirketi olan Blackrock’ın yanı sıra JPMorgan, Deutsche Bank ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...