Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyarlarca dolarlık teklif masamda

Düzenleyen: / Kaynak: Ekonomim
- Güncelleme:
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyarlarca dolarlık teklif masamda

Ekonomi Haberleri  / Ekonomim

TBMM’de gerçekleştirdiği sunumun yankıları süren Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan, yatırımlara yönelik açıklama yaptı. Erkan, ‘Rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu masamda duruyor’ dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis Plan Bütçe Komisyonuna yaptığı sunumda para politikalarına yatırımlara ve KKM’ye yönelik önemli açıklamalar yaptı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Erkan, KKM’den çıkış hakkında önemli noktalara temas etti. 

HEDEF TÜRK LİRASININ HACMİNİ ARTIRMAK

Meclis Plan Bütçe Komisyonuna yaptığı sunumda İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın "KKM’den kurtulmak için tek planınız faiz artırmak mı yoksa başka A, B, C planlarınız var mı? Buradaki yatırımcıların tuttuğu dövizi bir başka yatırım alanına, borsa ya da gayrimenkul sektörüne yönlendirecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Erkan, OVP’deki yapısal reformlar için çalışma başladıklarını belirtti. Erkan, "Menkul kıymetleştirilmesi zaman alacak ve altyapı isteyen işler. Dolayısıyla amacımız var olan altyapıları anlayıp inceleyip onun üstüne gerekleri de inşa edip TL enstrümanlarını derinleştirmek ve daha da çeşitlendirerek Türk lirasının hacmini artırmaktır. Bunlar oldukça da KKM’den geçiş daha sağlıklı olur" dedi.

Erkan, "Menkul kıymetleştirilmesi zaman alacak ve altyapı isteyen işler. Dolayısıyla amacımız var olan altyapıları anlayıp inceleyip onun üstüne gerekleri de inşa edip TL enstrümanlarını derinleştirmek ve daha da çeşitlendirerek Türk lirasının hacmini artırmaktır. Bunlar oldukça da KKM’den geçiş daha sağlıklı olur" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyarlarca dolarlık teklif masamda

MİLYARLARCA DOLARLIK TEKLİF MASAMDA

Merkez Bankası'nın masasında Körfez ülkeleriyle birlikte Endonezya, Brezilya, Hindistan, Güney Kore, Meksika ve Polonya'nın aralarında yer aldığı gelişen piyasaya fonlarının da Türkiye'ye ilk aşamada 2-3 milyar dolar yatırım teklifi bulunuyor. Erkan, "Rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Beni sürekli arıyorlar, biz geri dönme lüksünü kendi lehimize kullanıyoruz" dedi.

REESKONT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin reeskont kredilerde maliyet artışına dikkat çeken değerlendirmeleri üzerine, "Bunun üstünde TİM, DEİK, TESK, ticaret odaları, sanayi odaları, Bankalar Birliği, TOBB, hepsiyle çalışıyoruz, teknik ekiplerimizi de oluşturduk. Reeskontlarda ihracatçıya yardımcı olacak, maliyetlerin göze alınacağı şekilde bir düzenlemeyi çok yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...